• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Mancini Emre'yi otobüsten attı

Mancini Emre'yi otobüsten attı
Mancini ve Emre Belözoğlu arasında gerginlik olduğu ortaya çıktı.

 

Olayın kahramanları F.Bahçe Kaptanı Emre Belözoğlu ile G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini. Olayın gerçekleştiği yer İtalya. Gerçekleştiği zaman ise Roberto Mancini’nin Inter’deki ilk, Emre Belözoğlu’nun ise son yılı olan 2004-05 sezonu.

SPORDA ÖNE ÇIKAN TRANSFER İDDİALARI
İdmanda röveşata denerken sakatlanmasına sinirlenen İtalyan teknik adam başlarda şans verdiği milli oyuncuyu sonra 18 maçta kadroya dahi almadı. Oynatılmamasına isyan eden Emre takım otobüsünde hocasının üstüne yürüdü. Mancini’nin yanıtı ise daha sert oldu.

 

BAŞLARDA ŞANS VERDİ AMA...

G.SARAY’DA gösterdiği çıkışın ardından Emre bedelsiz bir şekilde Inter’e transfer olup 5 yıllık imza atarken, Çizme ekibine 2004-05 sezonunun başında Mancini geldi. İtalyan hoca, Nerazzuri’de 3. sezonunu geçiren Emre’yi ilk dört haftada tüm maçlarda kadroya alırken, 1 kez 11’de oynattı, iki kez de sonradan oyuna dahil etti.

Ardından Mancini, Emre’ye ara ara şans verdi. Ama ne olduysa milli futbolcunun idmanda röveşata denerken düşüp sakatlanmasından sonra oldu.

EN SON TAKIMDAN KOVDU

EMRE’NİN kendi kendine sakatlanmasına ve takımdan uzak kalmasına sinirlenen Mancini sonraki süreçte milli futbolcuya verdiği şansları azalttı, Emre 18 maçta kadroya dahi alınmadı. Bu duruma isyan eden Emre tepkisini takım otobüsünde İtalyan teknik adamın üzerine yürüyerek gösterdi. Ancak bu davranışı ona pahalıya patladı.

Diğer futbolcuların önünde gerçekleşen bu hareketi büyük saygısızlık olarak gören Mancini’nin tepkisi Emre’ninkinden daha sert oldu. İtalyan hoca, o dönem 25 yaşında olan milli futbolcuyu otobüsten attı.

Bu olay sonrası ikilinin arası iyice açıldı. Mancini 1 yıl daha sözleşmesi bulunmasına karşın satılacaklar listesine koydu. Böylelikle Inter macerası biten Emre, 3.8 milyon pound karşılığında Newcastle’a gönderildi.

'EMRE'Yİ BIRAKMAM...'

EMRE’YLE Mancini’nin ilişkisi başlarda hiç de kötü değildi. Hatta İtalyan hoca 2004-05 sezonunun devre arasında F.Bahçe’nin kiralık olarak istediği Emre ile ilgili olarak 2005’in ocak ayında idman öncesi düzenlediği basın toplantısında “Emre mükemmel bir oyuncu. Ayrıca insan olarak da olağanüstü biri. Böyle bir oyuncuyu kiralık vermemiz mümkün değil” demişti ancak ikili arasında yaşanan gerilim sonrası görüntü bir anda terse döndü.

'BAŞKA TAKIM ÇALIŞTIRMALIYDI'

EMRE, Newcastle United’da oynarken, İtalyan SKY televizyonunda Inter’de kendisini oynatmayan eski hocası Roberto Mancini’yi bu sözlerle eleştirmişti:

"ROBERTO Mancini çok genç bir insan. FC Inter gibi bir takımın başına geçmeden önce, başka takımları çalıştırması gerekirdi. Zaten bu şekilde devam ederse 2 ya da 3 ay içinde işinden de olur. Bir gün benden Inter’e geri dönmem istenecek olsa, bunu kabul etmem.”

'KONUŞACAĞINA FUTBOL OYNASAYDI'

EMRE’NİN Türkiye-İsviçre maçıyla ilgili bir söyleşide kendisi hakkında görüş belirtmesine anlam veremediğini söyleyen Roberto Mancini, kupada Parma ile oynanacak maç öncesi Milli futbolcuya bu yanıtı vermişti:

“EMRE konuşacağına kendini sahada gösterseydi. ‘Başkan Moratti harika bir insan’ demek kolaydır. Ama bunu demeden önce, takımdan hiçbir şeyi esirgememiş olan o insanı mutlu kılabilmek için oyuncuların da elinden gelen gayreti göstermiş olmaları gerekirdi.”

KAĞIT ESPRİSİNİN ARKASINDA O DA VAR

SEZON boyu maç içinde yazdığı taktik kağıtlarını elden oyuncularına gönderen Roberto Mancini’nin bu hareketini F.Bahçeli futbolcuların Karabük maçında ti’ye alması çok konuşulurken, bu olayla ilgili bilinmeyen bir gerçek daha ortaya çıktı.

SELÇUK’UN 76. dakikada oyuna girerken elden ele dolaştırdığı kağıt, en son Volkan’a gelirken, milli eldiven “Şampiyon F.Bahçe” yazısını kameralara göstermişti. Tüm Türkiye’nin önünde Mancini’ye yapılan bu göndermenin ardındaki ismin de Emre olduğu iddia edildi.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim