• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Manchester United Avrupa'da kayıp

Manchester United Avrupa'da kayıp
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dört yıl önce final oynayan Manchester United'ın son yıllarda Avrupa kupalarındaki performansı taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Müzesinde 3 Şampiyonlar Ligi, 1 Kupa Galipleri Kupası ve 1 de UEFA Süper Kupa bulunan İngiliz temsilcisi, Avrupa arenasında eski günlerini arıyor. Şampiyonlar Ligi'nde son iki kupasını 1999 ve 2008 yıllarında alan Manchester United, son beş sezonda iki kez grubu üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ederken, 2013-2014'te ligi 7. sırada bitirdiği için geçen sezon Avrupa'ya gidemedi.

Chelsea'yi 2008 yılında penaltılarla yenerek kupaya uzanan, 2009 ve 2011 yıllarında iki finalde de Barcelona'ya boyun eğen Manchester United, bu tarihten itibaren Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalden ötesini göremedi. 2011-12 sezonunda Benfica, Basel ve Otelul Galati ile aynı grupta yer alan Manchester ekibi, son iki maçında Benfica ile berabere kalıp, Basel'e deplasmanda 2-1 yenilerek üçüncü olmuş ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmişti.

Geçen sezon ligi ilk dört takım arasında bitiren ve bir yıllık Avrupa kupası özlemine son veren Louis van Gaal yönetimindeki Manchester temsilcisi, dört sezon öncekine benzer bir şekilde Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Wolfsburg, PSV Eindhoven ve CSKA Moskova ile aynı grupta mücadele eden İngiliz temsilcisi, son iki maçında PSV Eindhoven ile sahasında berabere kalırken, dün gece de deplasmanda öne geçtiği mücadelede Alman ekibi Wolfsburg'a 3-2 mağlup oldu. Grubu 8 puanla üçüncü sırada tamamlayan İngiliz ekibi, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesinin ardından İngiliz basını Hollandalı teknik adam Louis van Gaal'e sert tepki gösterdi. The Sun gazetesi "Kahrolası Van", Times gazetesi "Can sıkıcı, amatörce, dayanılmaz", Daily Telegraph "Van Gaal'ın küçük düşüşü", Daily Mail de "Zavallı Van Gaal" manşetleriyle çıktı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim