• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Manavgat’ta MOBESE Sistemi Yeniden Devreye Girdi

Manavgat’ta MOBESE Sistemi Yeniden Devreye Girdi
Manavgat Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, Manavgat'ın en önemli sorunlarından bir tanesi olan MOBESE sorununun, mevcut kameraların faaliyete geçirilmesiyle...

Manavgat Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, Manavgat'ın en önemli sorunlarından bir tanesi olan MOBESE sorununun, mevcut kameraların faaliyete geçirilmesiyle belirli ölçüde çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Manavgat'ın değişik yerlerinde bulunan kameraların merkezde yapılan değişiklikler ve çeşitli nedenlerle uzun süredir çalışmadığına dikkat çeken Özgönül "Manavgat'ta polisin sorumluluk alanında 37 adet MOBESE kamerası bulunuyor. Göreve başladığımda bu kameraların yaklaşık 1 yıldır çalışmadığını gördüm. Çalışmamasında binada yapılan değişiklikler, merkezin yerinin değiştirilmesi de önemli bir etken olmuş. Kameraların çoğunluğunun MAS güvenlik tarafından takıldığını belirledikten sonra MAS güvenlik sahibi Murat bey ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kameraların bakımını ücretsiz olarak yaptılar ve çalışır hale getirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Şu an mevcut 37 kameradan 30 tanesi çalışır hale getirildi. Kameraların suçlularla mücadelede en büyük yardımcımız olacağına inanıyorum" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerin MOBESE'lerinin yenilenmesi için ihale yaptığına dikkat çeken Özgönül "2 yıl içerisinde tüm kameraların takılarak faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sistemle güvenlik güçlerimizin suç ve suçlularla mücadelede ellerinin alabildiğine kuvvetleneceğine işlerinin kolaylaşacağına inanıyorum. Bu süreçte Manavgat'ta kamera açısından eksiklik hissedilen yerler için Sivil Toplum Kuruluşlarımızla yapacağımız görüşmelerle eksiklerimizi gidermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Manavgat’ta MOBESE Sistemi Yeniden Devreye Girdi

Manavgat’ta MOBESE Sistemi Yeniden Devreye Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim