• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Manavgat’ta İran Zirvesi

Manavgat’ta İran Zirvesi
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)-Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile turizmin çeşitlendirilerek 12 aya yayılması ve İran'dan daha...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)-Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile turizmin çeşitlendirilerek 12 aya yayılması ve İran'dan daha fazla turist çekebilmek için İranlı 85 acente yetkilisi, 15 gazeteci ve 9 Türk Hava Yolları temsilcisinden oluşan heyet ilçede ağırlandı.

Side Müzesi, Side Apollon Tapınağı gibi Manavgat'ın farklı güzelliklerini gören heyet daha sonra Manavgat Irmağında tekne turu yaptı. İlçenin tarihi ve turist bölgelerini gezen İran heyeti ile daha sonra MATSO Toplantı Salonunda zirve yapıldı. Toplantıya Akseki Kaymakamı ve Manavgat Kaymakam Vekili Murat Beşikçi, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, BAKA Antalya Koordinatörü Osman Erol Saraydere ve çok sayıda turizmci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Türk-İran dostluğunun, kardeşliğinin, siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerinin çok eskilere dayandığı belirterek İran heyetini ilçede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Manavgat'ın Dünya Turizm Örgütü verilerine göre Avrupa sınıflaması içinde yer alan 54 ülkenin 29'undan daha fazla turizm gelirine sahip olduğunu vurgulayan Boztaş, ilçenin 575 konaklama tesisinde yaklaşık 250 bin yatağı bulunduğunu ve 85 mavi bayraklı otel işletmesine sahip olduğunu kaydetti.

"İRAN'A 52 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİ"

İran'dan ülkeye ve bölgeye gelen turist sayılarına değinen Boztaş, 2015 yılında Antalya'ya 110 bin, Manavgat'a 33 bin turist geldiğini belirterek yılın ilk 3 ayında bu rakamların üçte birinin gerçekleştiğini söyledi. Antalya bölgesinin 2015 yılında İran'a yaklaşık 52 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Boztaş, "Sizlerin de desteği ile bu rakamların hızla yukarı çıkacağını düşünüyorum. Manavgat olarak, bölge turizmimizde İran'ı daha fazla görmek istiyoruz. Tercihlerin Manavgat olmasını bekliyoruz" dedi.

İranlı heyeti aracılığı ile İran halkını Manavgat'a davet eden Boztaş, "İlişkilerimizin, kardeşliğimizin, sosyo-kültürel değerlerimizin daha da güçlenmesi için Manavgat'a daha fazla İranlı bekliyoruz. Turizmde yaktığımız ateşin her alanda kendini hissettirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

"MANAVGAT DÜNYANIN EN GÜZEL TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİSİ"

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'ın 64 kilometrelik sahil bandı, doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla dünyanın en güzel turizm merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayarak bölgenin kardeşliğe önem veren güvenli ve huzurlu bir yer olduğunu belirtti.

Sözen şunları söyledi: "İddia ediyorum tarihi ve doğal güzellikleri bu kadar çok unsuru içinde barındıran böyle bir bölge daha yoktur. Tabi bütün bunlar yetmiyor misafirlerimizi ağırlamak için. Huzur ve güvenlik gerekiyor. Antalya'mızı ve Manavgat'ımızı gezdiğinizi biliyorum. Kısa zamanda gözlemlediğiniz gibi yansıtılanın dışında son derece huzurlu bir bölgedir burası. Kardeşliğe ve kalıcı dostluklara önem veren bir bölgedir. Halkı da sizin gibi duygusaldır. Her şeyden önce gurur duyarak ifade etmeliyim ki bu huzuru sağlamak için görev alan yöneticiler olarak başta Sayın Antalya valimiz, kaymakamımızın önderliğinde Manavgat'taki bütün idarecilerimiz ve ben belediye başkanı başta olmak üzeri sivil toplum örgütlerimiz, turizmcilerimiz son derece verimli çalışmalar yapıyoruz. Bunu turizm vesilesi ile ülkemize gelen tüm misafirlerinizi mutlu gönderebilmek için yapıyoruz. Bu sene özellikle kardeş ülke İran'ın halkını bölgemize ne kadar fazla çekebiliriz çalışması içerisindeyiz. Sizlerin vesilesi ile bu dostluğun artmasını diliyoruz. Manavgat'ın bütün güzelliklerini beraber yaşamak dileği ile sizleri burada görmekte ve ağırlamaktan gurur duyduğumu belirterek hepinize saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Akseki Kaymakamı ve Manavgat Kaymakam Vekili Murat Beşikçi, İran heyetini Manavgat'ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydederek İran ve Türkiye'nin, bölgesinde köklü bir medeniyet geleneğine sahip olan iki ülke olduğunu söyledi. Beşikçi,

İran ve Türkiye'nin çok güçlü ekonomik ve insan gücünü bünyesinde barındıran iki ülke olduğunun altını çizerek kardeşlik duyguları üzerine kurulu olan ilişkilerin turizmle daha da ivme kazanacağını belirtti.

Antalya'nın Türkiye'de 11 milyon turisti ağırlayan önemli bir turizm merkezi olduğunu kaydeden Beşikçi, Manavgat'ın bu turizm merkezinin en önemli noktalarından birisi olduğunu vurguladı.

Beşikçi sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizler Antalya'mızın çeşitli destinasyonlarında ziyaretlerde bulundunuz. İlçemizi kısa da olsa bu gün gezme tanıma fırsatınız oldu. Bugünkü durağınız Manavgat olması bizler için mutluluk vericidir. Umarım bu gezinizden eğlendiğinizi tahmin ediyoruz. Ancak bu bölgeyi keşfetmek için birkaç saat ve birkaç gün yeterli değil. Fakat bu kısa geziniz sizler için Manavgat için kısa bir ipucu vermiştir. Bizler önemli dönemde ülkemizde daha İranlı misafirlerimizi ağırlamak için elimizdeki tüm imkanlarla hazırız" dedi. Konuşmaların ardından toplantıya katılan İran heyeti ile turizmciler ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

MATSO PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, İranlı 85 acente yetkilisi, 15 gazeteci ve 9 Türk Hava Yolları temsilcisinden oluşan heyetin bölgede ağırlanmasından dolayı Antalya Valiliği tarafından plaketle ödüllendirildi. Düzenlenen gala gecesinde Antalya Valisi Muammer Türker, MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş'a plaket takdim etti.

Manavgat’ta İran Zirvesi

Manavgat’ta İran Zirvesi

Manavgat’ta İran Zirvesi

Manavgat’ta İran Zirvesi

Manavgat’ta İran Zirvesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim