• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Manavgatlı Öğrencilerden ‘Siyer-i Nebi’ yarışmasına yoğun ilgi

Manavgatlı Öğrencilerden ‘Siyer-i Nebi’ yarışmasına yoğun ilgi
Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilciliği tarafından, lise ve ortaokul öğrencileri arasında "Siyer-i Nebi Yarışması" düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilciliği tarafından, lise ve ortaokul öğrencileri arasında "Siyer-i Nebi Yarışması" düzenlendi.

Manavgat'ta 26 okulda düzenlenen yarışmaya 2 bin 200 lise ve ortaokul öğrencisi katıldı. Ortaokul öğrencileri, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hayatıyla ilgili 60 soruyu 90 dakikada, liseli öğrenciler ise 90 soruyu 120 dakikada cevaplamaya çalıştı.

Lise ve ortaokullu öğrencilerinin Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirmek amacıyla bu yarışmanın düzenlediğini belirten Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, "Yarışmamız aynı anda tüm Türkiye genelinde yapıldı. Manavgat'tan yaklaşık 2 bin 200 öğrenci, Antalya'dan 18 bin 500 ve ülke genelinden ise 800 bin öğrenci katıldı. Yarışmanın sonuçları 31 Aralık 2016 tarihinde www. efendimizinizinde.com web adresinden açıklanacaktır. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini ise 31 Aralık'ta düzenleyeceğimiz Mekke'nin Fethi Programında vereceğiz" diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen sınav sonucu dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verileceğini ifade eden Gayretli, "Bu sınavın kaybedeni olmayacaktır. Çünkü burada geçlerimiz peygamberimizin hayatını öğrenmeye çalıştılar. Yine sınavımızda liseler kategorisinde liseler kategorisinde Türkiye birincisine 6 tam altın, ikinciye 5, üçüncüye ise 4 tam altın, ortaokullar kategorisinde ise birinciye 4 tam altın, ikinciye 3 ve üçüncüye de 2 tam altınla ödüllendirilecek. Yine Antalya birincimize liselerde, birinciye 3 tam altın,, ikinciye 2 ve ve üçüncüye 1 tam altın ödül, ortaokullarda birinciye 2 tam altın, ikinciye 1 tam altın ve üçüncüye yarım tam altın ödülü verilecek. Manavgat ilçemizde ise lise ve ortaokul kategorilerinde birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye tablet verilecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim