• BIST 9524.59
  • Altın 2491.681
  • Dolar 32.4979
  • Euro 34.7358
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Manavgat'ın sezon öncesi tanıtımları proje kapsamında yapılacak

Manavgat'ın sezon öncesi tanıtımları proje kapsamında yapılacak
Rusya'dan sonra Avrupa pazarında da daralma olmaması için turizmciler, Antalya Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü öncülüğünde bir araya gelerek sezon öncesi...

Rusya'dan sonra Avrupa pazarında da daralma olmaması için turizmciler, Antalya Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü öncülüğünde bir araya gelerek sezon öncesi yol haritası hazırladı. Turizmciler, 2 gün içinde yeni sezonda yapılması gerekenlerle ilgili bir projelendirme yaparak çalışmasını bu doğrultuda yapacağı belirtildi.

Atatürk Kültür Merkezi'de(AKM) yapılan toplantı ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Nazmi Günlü, toplantıda hem genel hemde özel anlamda turizmi masaya yatırdıklarını yapılması gereken ve atılması gereken adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık'ın, turizmde yaşanan genel sıkıntılar ve pazar daralmaları ile ilgili genel bir bilgilendirme yaptığının altını çizen Günlü, "Toplantı ile turizmde olumsuz sinyallere karşı 2016 turizm sezonu öncesi hangi önlemlerin alma noktasında görüş alışverişinde bulunduk. Bilindiği üzere en son yaşanan gelişmelerle ilgili pazar daralması ve 2016'da bu daralmayı nasıl aşabiliriz değerlendirdik. Aşma noktasında da sektör temsilcileri bir proje hazırlayacak ve çalışmalar da bu doğrultuda yapılacak. Daha proje ortaya konmadı. Nasıl bir yöntem izleyeceği ile ilgili proje bir iki gün içinde ortaya konacak." dedi.

Bölgeye Rus turistin yanı sıra Avrupalı daha fazla turist gelmesi için ilave olarak başka ne yapılabiliri konuştuklarını da vurgulayan Günlü, sezon hazırlıkları öncesi böylesi bir görüşmenin yararlı olduğuna inandığını ifade etti. Kaymakam Günlü, proje çalışması kapsamında turizmci kuruluşların kendilerini hazırladığı bütçe ile 2016 turizm sezonu öncesi hangi ülkelerde turizm fuarlarına katılma ile ilgili bilgilendirmenin yapılacağını kaydetti.

Öte yandan Günlü, Antalya Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı olarak Manavgat'ta Göç İdaresi Manavgat İlçe Grup Başkanlığı hizmet vermeye başladığını, Manavgat'ın komşuları olarak gördükleri yerleşik yabancıların işlemler için Antalya'ya gitmesine gerek kalmadığını söyledi.

Manavgat'ın sezon öncesi tanıtımları proje kapsamında yapılacak

Manavgat'ın sezon öncesi tanıtımları proje kapsamında yapılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim