• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Manavgat’a Barcelona modeli

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, marka olma konusunda futbol ve mimari özellikleriyle ön plana çıkan Barselona örneğinin Manavgat’ta da uygulanabileceğini söyledi.
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk!ü Manavgat Kaymakamlığı’nda Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen karşıladı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Vali Öztürk’e kaymakamlıkta kullanılan sıramatik hakkında bilgi verdi. Kaymakamlık makamında yapılan toplantıda Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Vali Öztürk’e ilçede yapılması planlanan organize sanayi bölgesi hakkında bilgi verdi. Yer konusuyla ilgili yaşadıkları sorunları aktaran Boztaş’a Vali Öztürk, “Bu bölge turizm bölgesi olduğu için organize sanayiye eğilinmemiş ama Manavgat ve Alanya organize sanayi bölgesini kaldırır” dedi.
 
DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
 
Öztürk, Manavgat Otogar MATSO Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen ilçe değerlendirme toplantısına katılırken, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu tarafından sunum yapıldı. Manavgat’ta yapılan çalışmaları aktaran Kaymakam Bulgurlu, vatandaş odaklı hizmet, yönetim ve kalite belgelerini aldıklarını belirtti. Toplumun temelinin aile olduğunu kaydeden Kaymakam Bulgurlu, aileyi korumak amacıyla EVOP projesini başlattıklarını vurguladı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, hazırladıkları mobil uygulamayla ilçenin tanıtımını 5 dilde yaptıklarını kaydetti. Bulgurlu, Manavgat’a ait çeşitli istatistik bilgileri aktardı.
 
MARKA OLMAK ZORUNDAYIZ
 
Antalya’nın turizm ve tarımda marka haline geldiğini vurgulayan Vali Öztürk,  “Marka olmak zor bir iştir. İçinin doldurulması gerekir. Marka olmak için semboller önemlidir. Marka olma konusunda Barselona örnek gösterilir. Barselona futbol ve mimari özellikleriyle ön plana çıkar. Marka konusu Manavgat’ta da uygulanabilir. Marka hemen olunmuyor, zaman içinde oluşuyor. Başka sektörlerde macera aramak gerekir. 2023 yılında 50 milyon turist hedefine Antalya sayesinde ulaşacağız. Turizm yatırımcıları, yerel yönetimler ve merkezi idare olarak bu hedefe uygun olarak çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim