• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Manavgat Nashira Ultra Maratonu'na 6 ülkeden 180 sporcu katılacak

Manavgat Nashira Ultra Maratonu'na 6 ülkeden 180 sporcu katılacak
Manavgat Titreyengöl - Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bu sene "Limit Sizsiniz" sloganıyla 25 - 27 Mart tarihlerinde...

Manavgat Titreyengöl - Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, bu sene "Limit Sizsiniz" sloganıyla 25 - 27 Mart tarihlerinde yapılacak olan Manavgat Nashira Ultra Maratonu'na 6 ülkeden 180 sporcunun katılacağını bildirdi. TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan, Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdür Baturalp Eliçevik, spor turizmi uzmanı Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Görevlisi Dr. Engin Derman ve maratona katılacak sporcular Nashıra Otel'de basın toplantısı düzenleyerek parkuru tanıttı.

Maratona bugüne kadar 180 sporcunun kayıt yaptırdığını belirten Hüseyin Aydoğan, bu rakamın 200'ü bulmasını beklediklerini söyledi.

TİSOYAB olarak bölgede doğa ve su sporları turizminin hayat bulması ve 12 aya yayılması için oryantiring, kano ve dragon yarışlarına ev sahipliği yaptıklarının altını çizen Aydoğan, "Bu sene ilkini yapacağımız maratona Almanya, Fransa, Rusya, Ukrayna, İspanya ve İtalya'dan 30'u yabancı olmak üzere 180 sporcu katılmak için başvurdu. Bu rakamın 200'e ulaşmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıl bu rakamın 400'ü rahatlıkla bulacağına inanıyoruz. Maratona ayrıca 10 milli takım sporcusu katılarak yarışacak." diye konuştu.

Kışın Manavgat'a otellerin açık kalması için doğa ve su sporları turizmin canlı tutulmasını hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Aydoğan, TİSOYAB olarak yaptıkları anket ve açık saha araştırmalarından otellerde en sorunsuz müşterilerin spor turizmi için turistler olduğunun altını çizdi. Aydoğan, "Deniz, kum ve güneş turizmi için gelen bir turist kaldığı otelde A'dan Z'ye her şeyi didik didik eder. Her hizmete bir mazeret bulmaya çalışır. Spor turizmi için gelen turistlerden bugüne kadar hiç şikayet almadı. Spor turizmi için Manavgat'a gelen turistlerin ortalama tatil süreleri 7 gün. Spor yapmaya odaklı tatil yaptıkları için konaklama tesisleri ile ilgili bir sorun ve şikayetleri olmadı." ifadesinde bulundu.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Baturalp Eliçevik, maratonun 11 kilometre Seleukeia Antik Kent, 35 kilometre Oymapınar ve Nashıra olmak üzere toplam etabın 80 kilometre olduğunu söyledi.

Maratonun Manavgat'ın tanıtımına katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Eliçevik, ilçenin tarihi, doğal, iklim yapısı ve zengin su kaynaklarının yılın 12 ayı spor yapımına elverişli olduğunu kaydetti.

Türkiye Oryantiring Federasyonu(TOF) Türkiye'de kano oryantiring yapımını Manavgat'ta Titreyengöl'de yaptığını hatırlatan Eliçevik, "Hedefimiz bu tür organizasyonlar Manavgat'ta yılın 12 ayı spor turizminin yapıldığını göstermektir. " şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllarda Manavgat'ta yapılan ve 3 yıldır yapılmayan Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu'nu yeniden yapmak için çalışma başlattıklarının altını çizen Eliçevik, dağ maratonu parkurunun yeniden çizileceğini ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO Öğretim Görevlisi ve spor turizmi uzmanı Dr. Engin Derman, Manavgat'ın doğa ve su sporları bakımından dünyanın en ayrıcalıklı destinasyonu olduğunu kaydetti.

80 kilometrelik Nashira Ultra Maratonu'nda birinci gelen bay ve bayan sporcu cumhuriyet altınla, ikinci gelen sporcu yarım altınla ve üçüncü gelen sporcu çeyrek altına ödüllenririleceği belirtildi. Ayrıca birinci gelen sporcular Nashira Otel'de 4 gün, ikinci gelen sporcu 3 gün ve üçüncü gelen sporcu 2 gün tatil yapma hakkı kazanacak.Cihan

Manavgat Nashira Ultra Maratonu'na 6 ülkeden 180 sporcu katılacak

Manavgat Nashira Ultra Maratonu'na 6 ülkeden 180 sporcu katılacak

Manavgat Nashira Ultra Maratonu'na 6 ülkeden 180 sporcu katılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim