• BIST 9762.12
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Manavgat İş Dünyası “Ne Varsa Manavgat’ta Var” İle İkinci Kez Buluşacak

Manavgat İş Dünyası “Ne Varsa Manavgat’ta Var” İle İkinci Kez Buluşacak
Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören "Ne varsa Manavgat'ta var" sloganı ile ikili iş görüşmeleri...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören "Ne varsa Manavgat'ta var" sloganı ile ikili iş görüşmeleri ikinci kez yapılacak. Manavgat iş dünyasını buluşturan ve Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde organize edilecek olan etkinlikte ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Manavgat Belediyesi işbirliği, Manavgat'ta bulunan turizm dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile 22-23-24 Ocak tarihlerinde ilçede toplu alım yapan firmalar ile bu firmalara ürün satan tedarikçilerin katılımı ile gerçekleştirilecek etkinlik için bir ay öncesinden çalışmalar başladı.

Organizasyon hazırlıkları başlayan etkinliğin ilk toplantısı MATSO binasında gerçekleştirildi. Toplantıya MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut ve yönetim kurulu üyeleri, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) Başkanı Orman Ergin, Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı Turgay Akar, Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Çolaklı Turizmini Geliştirme ve Tanıtma Derneği (ÇODER) Başkanı Yahya Kurt, Evrenseki Turizm İşletmeciler Birliği(ESDER) Başkanı Ali Güneş ile Organizasyonu Düzenleme Komitesi üyeleri katıldı. Toplantıda organizasyon hazırlıkları ve yapılması gerekenler konuşuldu.

BOZTAŞ: " ETKİNLİK HER YIL DAHA DA GÜZEL OLACAK"

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, "Ne varsa Manavgat'ta var" sloganıyla geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri etkinliğin iş dünyası tarafından yoğun ilgi gösterildiğini belirterek bu yılki etkinliğin daha güzel geçmesini beklediklerini söyledi. Etkinlikte Manavgat'ta toplu alım yapan firmalar, konaklama tesisleri ve restoran gibi işletmelerle, bu tesislere ürün sağlayan tedarikçi firmaların buluşacağını hatırlatan Başkan Boztaş şunları söyledi; "Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ikili iş görüşmelerimiz yoğun ilgi gördü. Şimdiden hazırlıklarına başladığımız etkinliği Manavgat belediyemiz ve turizm derneklerimizin destekleri ile gerçekleştiriyoruz. Çevremizdeki otel yöneticileri ve tedarikçi firmaların buraya katılması için teşvik etmeliyiz. Toplu satın alım yapan firmalara ne varsa Manavgat'ta var. Aradığınız her şeyi Manavgat'ta MATSO üyelerinde bulabilirsiniz diyoruz. Pazar arayışında olan, mal satmak isteyen iş insanlarına da kendinizi geliştirin, firmalarınız kurumsallaştırın, gerekli yeterlilik belgelerinizi oluşturun ve size önünüzde 220 bin yataklı kocaman pazar var diyoruz. Pazar sahibi kurumlara da diyoruz ki ne alırsanız Manavgat'ta var. Dolayısıyla tedarikçi ve toplu alım yapan firmaları ikili iş görüşmeleri çerçevesinde 22-23-24 Ocak tarihlerinde Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde ikinci kez bir araya getiriyoruz"

Geçtiğimiz yıla göre organizasyonun daha verimli ve güzel geçmesini beklediklerini kaydeden MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, dernek olarak etkinliğin tüm aşamalarında yer alacakları ve destek olacakalarını söyledi. İkili iş görüşmelerin geleneksel hale gelmesinin bölgedeki kalite ve kurumsallaşmaya daha da önem verilmesini sağlayacağının altını çizen Barut, "Biz otelciler etkinliğin kaliteyi artırdığını düşünüyoruz. Etkinliğin daha güzel ve verimli geçmesi adına gereken desteği veriyoruz. Otelciler olarak satın alma müdürlerimizi bu ikili iş görüşmelerine katılmalarını sağlayarak destek vereceğiz. Geçtiğimiz yıl ilki yapılmasına rağmen güzel geçen etkinliğim gelecek yıllarda çok güzel olacağını ve sektörde kaliteyi arttıracağını düşünüyoruz" diye konuştu.

BÖLGE KALKINMASI İÇİN ÖNEMLİ

Çolaklı Turizmini Geliştirme ve Tanıtma Derneği (ÇODER) Başkanı Yahya Kurt ise etkinliğin bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağını belirterek herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Manavgat iş dünyasının bir araya geleceği ikili iş görüşmesinin ilçeye katkı sağlayacağını kaydeden, organizasyonun her yıl daha güzel olmasını beklediklerini belirtti.

MASİAD Başkanı Turgay Akar ise geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ikili iş görüşmelerinde bu yıl ilginin daha yüksek olmasını beklediklerini söyledi. İkili iş görüşmelerinin Manavgat ticaret hayatına ciddi katkılar sağlamaya başladığına vurgu yapan Akar, organizasyonların geliştirilerek ve genişletilerek devam edilmesi gerektiğini söyledi. Akar, organizasyonun sürekli hale getirilmesi ile ilçede ticari ve hacim anlamında çok ciddi anlamda büyümelere neden olacağını ifade etti.

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan ise Manavgat'ta gerçekleştirilen organizasyonlarda birlikte hareket edilmenin yüksek olduğuna vurgu yaparak bölge ekonomisi ve gelişimi açısından etkinliğin önemine vurgu yaptı. Etkinliği daha fazla ilgi gösterilmesinin sağlanması için çaba gösterilmesi gerektiğine değinen Aydoğan, "Geçtiğimiz yıl bir başlangıç olmasına rağmen yeterince ilgi gören etkinliğimizin Manavgat'ın ticari hayatına farklı katkılar sağlıyor. Gelecek yıllarda daha da büyütülmesi için çaba göstermeliyiz. Biz dernek olarak etkinliğimize her türlü desteği veriyoruz" dedi.

ESDER Başkanı Ali Güneş ise ikincisi gerçekleşecek organizasyonun bölge ticaretine farklı katkılar sağlayacağının altını çizerek, "Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirmemize rağmen etkinliğimiz yoğun ilgi görmüştü. Bölge ticaretine katkı sağlayan ve iş dünyasını buluşturan etkinliğimizin hazırlıklarına bu yıl 1 ay öncesinden bağladık. Etkinliğin daha kapsamlı ve güzel geçmesini bekliyoruz. İlçede tedarikçi ve toptan ürün almak isteyen firmaları bir araya getiren organizasyon ile turizmcilerin satın alma birimlerine daha fazla alternatifler sunacaktır" diye konuştu.

KITUYAD Başkanı Osman Ergin ise, Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği olarak organizasyona geçtiğimiz yıl olduğu gibi destek verdiklerini söyleyerek, "Böyle bir organizasyon ile ilçede toplu alım yapan firmalar ile bu firmalara ürün satan tedarikçi firmaların bir araya gelmelerinin sağlanacak" dedi. Ergin, organizasyonun her yıl daha da büyüyerek yapılması ile ilçe ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra sektörde kaliteyi artırmasını beklediklerini dile getirdi.

Manavgat İş Dünyası “Ne Varsa Manavgat’ta Var” İle İkinci Kez Buluşacak

Manavgat İş Dünyası “Ne Varsa Manavgat’ta Var” İle İkinci Kez Buluşacak

Manavgat İş Dünyası “Ne Varsa Manavgat’ta Var” İle İkinci Kez Buluşacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim