• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Manavgat Esnaf Kefalet Kooperatifi Türkiye’nin 2. Büyük Kooperatifi

Manavgat Esnaf Kefalet Kooperatifi Türkiye’nin 2. Büyük Kooperatifi
Manavgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi'nin 2015 yılı mali genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Manavgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi'nin 2015 yılı mali genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Genel kurula mali genel kurul olmasına rağmen katılımın fazla olması dikkatlerden kaçmadı. Divan Başkanlığını Mahir Çınar'ın, Başkan yardımcılığını Galip Özden'in yaptığı mali genel kurulun katip üyelerini ise Ömer Öz ve Ahmet Çelik yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan genel kurulda gündemde yer alan 14 madde görüşülerek karara bağlandı.

BURSA'DAN SONRA İKİNCİ BÜYÜK KOOPERATİF

Manavgat Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir yaptığı konuşmada; "Kooperatifimize 2015 yılında 15.150.000 Tl plasman gelmiş olup toplam plasmanımız 115.000.000 Tl'ye yükselmiştir. 2016 yılında 1006 ortağımıza toplam 63.001.975.00 TL kredi dağıtılmıştır. Bugün itibariyle ise plasmanımız 119.000.000 TL'ye yükselmiştir. Kooperatifimiz gerek plasman gerekse maddi güç olarak Bursa'nın ardından Türkiye'nin 2. Büyük esnaf kefalet ve kredi kooperatifidir" dedi.

Kooperatiften kullanılan kredilerin vadesinde ödemesi gerektiğine dikkat çeken Özdemir "Vadesinde ödenmeyen kredilere ana sözleşmemiz gereğince 30 gün içerisinde icra takibi yapmak zorundayız. Vadesi geçmiş kredileriniz olduğu zaman kredi kullanımı durmakta, icra işlemleri ile maliyet artmakta ve daha çok mağdur olmaktasınız. İşlerinizi iyi takip ederek sorumluluklarınızı yerine getirmenizi rica ediyorum. Kullanmış olduğunuz çek ve senetlerinizi vergi dairesi borçlarınız zamanında ödeyiniz. Ödenmeyen tüm borçlarınız kredi kullanımınızı engellemektedir. Vadesinde ödenmeyen kredi taksitleri de merkezi sorgulama sitesinde görülmekte ve kredi notunuzu düşürmektedir" şeklinde konuştu.

Dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan birinin de kefillik ve kefalet işlemleri olduğuna dikkat çeken Özdemir:" Krediyi kullananlarda, kefillerde borcun ödenmesinde eşit derecede sorumludur. Gücünüzden fazla imza atarak riskinizi arttırmayın. riski artan ortaklarımızın kredi kullanması imkansız hale gelmektedir. Bir ortağımız en fazla üç ortağa kefil olabilmektedir. Ayrıca bir yıllık zaman diliminde sadece iki defa kredi kullanabiliyorsunuz. Kredi kullanırken bu hususa dikkat etmenizi istiyorum. Plasman ve diğer konularda bizlere yardımcı olan desteklerini esirgemeyen başta genel başkanımız Abdülkadir Akgül'e, Halk Bankası Genel Müdürümüze, Halk Bankası Bölge Koordinatörümüz Rifat Ertuğkoç'a, Şube müdürümüz Bahriye Yıldırım Kesas'a, Sanayi Şubesi müdürümüz Fatih Kalkan'a emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İşlerinizde bol kazanç ve başarılar dilerim" dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Ticaret İl Müdürü Yalçın Koca, MESO Başkanı Hasan Çelik, Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, MASMO Başkanı Halil Gubaş, Konyaaltı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Durali Kolpak, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Ay ve kooperatif üyeleri katıldı.

Manavgat Esnaf Kefalet Kooperatifi Türkiye’nin 2. Büyük Kooperatifi

Manavgat Esnaf Kefalet Kooperatifi Türkiye’nin 2. Büyük Kooperatifi

Manavgat Esnaf Kefalet Kooperatifi Türkiye’nin 2. Büyük Kooperatifi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim