• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Mamaklı Öğrencilerin Çanakkale Coşkusu

Mamaklı Öğrencilerin Çanakkale Coşkusu
Çanakkale'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri Mamak'ta devam ediyor. Mamaklı öğrenciler hazırladıkları etkinliklerle hem Çanakkale ruhunu yaşıyor hem...

Çanakkale'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri Mamak'ta devam ediyor. Mamaklı öğrenciler hazırladıkları etkinliklerle hem Çanakkale ruhunu yaşıyor hem de tarih bilinciyle örnek oluyor.

Çanakkale'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında öğrencilerin düzenlediği programa Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de katıldı. Şair Nedim İlköğretim Okulu'ndaki program öncesi Kaymakam Ali Mantı, Akgül ve Güney öğrencilere bulgur pilavı ve hoşaf dağıttı. Programda bir konuşma yapan Kaymakam Ali Mantı, son günlerde yaşanan terör eylemlerine değinerek, "Halkı korkuya sevk ederek emellerine ulaşmak istiyorlar. Ancak bizler tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi bu günde birlik ve beraberlik içerisinde olacağız" dedi.

Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Milletlerin tarihlerinde bir çok zafer vardır ancak Çanakkale gibi bir zafer her millete nasip olmaz. Bu millet tarihinden aldığı güçle yoluna devam edecek. Yapılan bombalı terör saldırılarını ve terörün her türlüsünü lanetliyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de, "Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümündeyiz. Şimdi daha fazla birlik ve beraberliğe muhtacız. Dünyanın en büyük savaşlarından birisidir Çanakkale Savaşı, birlikte neler yapabileceğimizi dünyaya göstermiştir" dedi.

Program öğrencilerin hazırladıkları şiir ve tiyatro gösterileriyle devam etti. Programa Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak'ta katıldı. Şair Nedim İlköğretim Okulu'ndaki program sonrasında Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'na geçen Kaymakam Mantı, Akgül ve Güney, burada da 7 ve 8. sınıfların bir aylık yoğun çalışma ile hazırladıkları Çanakkale maketlerinden oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi.

Mamaklı Öğrencilerin Çanakkale Coşkusu

Mamaklı Öğrencilerin Çanakkale Coşkusu

Mamaklı Öğrencilerin Çanakkale Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim