• BIST 9719.08
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Mamak Belediyesi’nden Şarkılarımız Türkülerimiz Konseri

Mamak Belediyesi’nden Şarkılarımız Türkülerimiz Konseri
Kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam eden Mamak Belediyesi, 3yıl önce başlattığı "Şarkılarımız Türkülerimiz" adlı konser etkinliğini...

Kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam eden Mamak Belediyesi, 3yıl önce başlattığı "Şarkılarımız Türkülerimiz" adlı konser etkinliğini bu yıl yeniden başlattı. Yeni yılın ilk konseri ile Türk Sanat ve Türk Halk müziğinin nağmeleri Mamak'ta yeniden hayat buldu. Mamak Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölüm Başkanı Ali Toprak'ın şefliğini üstlendiği Türk Sanat Müziği konseri ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı Adnan Şahin yönetiminde Türk Halk Müziği konserinde müziğe yıllarını vermiş sürpriz bestekârların bestelerine yer verildi. Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleşen konserde rast pesrev, rast yürü semai, rast ve mahur makamında 30 eser seslendirildi. 2 saat süren ve 2 bölümden oluşan program müzikseverlerden tam not aldı. Mamak Belediyesi olarak bu güzellikleri insanlara sunmaya devam edeceklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ı kültürel alanda ileriye taşımak için kültür ve sanat etkinlilerine önem veriyoruz. Mamak Belediyesi olarak teknik alt yapıyla birlikte kültürel yapının da oluşmasına katkı sağlıyoruz" dedi.

İKİNCİ KONSER 22 ŞUBAT'TA

Kursiyerlerin yanı sıra amatör TSM-THM sanatçılarının da solo eserlerle sahne aldığı halka açık ve ücretsiz konser büyük beğeni ile izlendi. İki bölüm halinde gerçekleşen konserin ilk bölümünde Türk Sanat Müziği, ikinci bölümünde de Türk Halk Müziği eserleri icra edildi. Türk müziğine damgasını vurmuş eserlerin yer aldığı konser izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterirken, solistler geçidi yapan koro, verdiği muhteşem konser ile müzikseverlerden yine tam not aldı. Program sonunda uzun süre ayakta alkışlanan sanatçılar, kendilerini yalnız bırakmayan Başkentli sanatseverlere teşekkür etti. Koro ikinci konserini 22 Şubat'ta saat gerçekleşecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim