• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Mamak Belediyesi Genç Nesile Çevre Bilinci Aşılıyor

Mamak Belediyesi Genç Nesile Çevre Bilinci Aşılıyor
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ta okullarda düzenli olarak geri dönüşüm bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Genç nesli hem bilinçlendiriyoruz...

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ta okullarda düzenli olarak geri dönüşüm bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Genç nesli hem bilinçlendiriyoruz hem de geri dönüşüm çalışmaları için motive ediyoruz. Genç neslin geri dönüşüm ve çevre bilinci konusunda bilinçlenmesi son derece önemli" dedi.

Geri dönüşüm çalışmalarıyla Mamak'ta tonlarca atığı ekonomiye kazandırarak hem çevre kirliliğinin önüne geçen hem de ciddi ekonomik kazanımlar sağlayan Mamak Belediyesi, genç nesillere çevre bilincini aşılıyor. Mamak Belediyesi, ilçede geri dönüşüm çalışmaları yürüten firmalarla birlikte Mamak'ta bulunan okullarda çeşitli organizasyonlarla birlikte genç nesle çevre bilincini aşılıyor. Düzenlenen seminer ve yarışmalarla birlikte Mamaklı öğrenciler hem bilinçlenip hem de geri dönüşüm konusunda motive ediliyor.

"GENÇ NESLİN BİLİNÇLENMESİ SON DERECE ÖNEMLİ"

Geri dönüşüm çalışmalarına çok önem verdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ta okullarda düzenli olarak geri dönüşüm bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Genç nesli hem bilinçlendiriyoruz hem de geri dönüşüm çalışmaları için motive ediyoruz. Genç neslin geri dönüşüm ve çevre bilinci konusunda bilinçlenmesi son derece önemli" ifadelerini kullandı.

Mamak Belediyesi, öğrencileri seminerler haricinde düzenlenen yarışmalara da teşvik ediyor. Geçtiğimiz yıl kısa adı TAP olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından düzenlenen atık pil toplama yarışmasında dereceye giren 10 okuldan dördü Mamak'taki okullar oldu. Mamaklı okullar, TAP'ın bu yıl da düzenlediği atık pil toplama yarışmasına hazırlanıyor. Okullar Nisan ayı sonuna kadar atık pilleri toplayacak ve dereceye giren okullara ödülleri Mayıs ayında verilecek.

Mamak Belediyesi Genç Nesile Çevre Bilinci Aşılıyor

Mamak Belediyesi Genç Nesile Çevre Bilinci Aşılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim