• BIST 9530.47
  • Altın 2477.556
  • Dolar 32.4275
  • Euro 34.7132
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Mamak Belediyesi DSİ Genç Takımı, Türk Telekom Ankara’yı 81-77 Mağlup Etti

Mamak Belediyesi DSİ Genç Takımı, Türk Telekom Ankara’yı 81-77 Mağlup Etti
Mamak Belediyesi DSİ Genç Basketbol Takımı, Gençler A Kategorisi 11. Hafta müsabakasında Türk Telekom Ankara'yı 81-77 mağlup etti.

Mamak Belediyesi DSİ Genç Basketbol Takımı, Gençler A Kategorisi 11. Hafta müsabakasında Türk Telekom Ankara'yı 81-77 mağlup etti.

Mamak Belediyesi DSİ Genç Basketbol Takımı, sakatlıkları nedeniyle kadro dışı kalan 3 oyuncu eksiğine rağmen galibiyet elde etmeyi başardı. Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşen karşılaşmanın ilk periyodunu Mamak Belediyesi DSİ Genç Takımı 15- 16'lık skorla üstün kapattı. İkinci periyotta Türk Telekom, ilk yarıyı 37-36 önde tamamlayarak soyunma odasına üstün girdi. Mücadelenin üçüncü periyodunda kurduğu baskıyla DSİ genç takımı 62-51 öne geçti. Maçın son periyodunda da aynı tempoyla mücadele eden genç basketbolcular, Koç Caner Afacan'ın verdiği taktikleri başarı ile uygulayarak son çeyrekte de başarılı oyunu sürdürdü. Türk Telekom'un hücumu artırmasına karşın mücadele sonunda karşılaşmadan 81-77 galip ayrıldı.

Gençlerden oluşan takımla yola çıkarak kısa zamanda büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yeteneklerini her maçta fazlasıyla sergileyen takımımız rakibini yenerek ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Ben tüm sporcularımızı kutluyorum. Basketbol genç takımımız alt yapısıyla güçlü ve marka bir takım olacak" dedi.

Bu başarının tesadüf olmadığını ifade eden genç takım antrenörü Afacan ise, "Oynadığımız maçlarda rakiplerimize büyük farklar açtık ve bu maçta da eksik oyuncularımız olmasına rağmen takım olarak iyi bir oyun sergiledik. İstekli ve gayretli bir takım oluşturduk. Düzenli çalışma ve disiplinli oyunun getirmiş olduğu bu başarılar ile hedefimiz Ankara'daki en iyi 12 takımın olduğu ligde ilk üçte yer alıp Türkiye'deki en iyi 16 takım arasına girerek takımımızı Türkiye arenasında en iyi şekilde temsil etmektir" ifadelerini kullandı.

Mamak Belediyesi DSİ Genç Takım'da Kemal Tunç 18, Can Ercan ve Ali Kibaroğlu 13, Ertugrul Âşık 17 ve Batuhan Biçer de 14 sayı kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim