• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Maltepeli Kadınlara Girişimcilik Eğitimi

Maltepeli Kadınlara Girişimcilik Eğitimi
Maltepe Belediyesi'nin kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik olarak başlattığı, "Maltepe Girişimcilik Mutfağı" projesinin ilk etabı olan "KOSGEB...

Maltepe Belediyesi'nin kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik olarak başlattığı, "Maltepe Girişimcilik Mutfağı" projesinin ilk etabı olan "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" programına start verildi. 70 saatlik eğitim programına katılarak sertifikalarını alan kadınlar, KOSGEB'e başvurduklarında 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteğinden faydalanabilecek.

Maltepe Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) işbirliğiyle kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik olarak hayata geçirilen "Maltepe Girişimcilik Mutfağı" projesinin ilk etabı, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde başladı. Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner'in de ziyaret ettiği eğitime katılan kadınlara ilk etapta, Eğitimci-Psikolog Besim OGELMAN tarafından iş fikri geliştirme, yaratıcılık, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan ve iş planı hazırlanması başlıklı konularda temel bilgiler verildi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kredilerine nasıl başvurulacağıyla ilgili bilgilerin de verildiği eğitimde, 4 grupta toplam 120 kadına eğitim verilecek. Eğitimler sonrası kadınlar, bir işletmeyi kurup geliştirmek üzerine tüm bilgileri edinecekler. 9 gün sürecek toplam 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrasında sertifika almaya hak kazanan kadınlar, iş planlarını hazırlayarak ve şirketlerini kurarak KOSGEB'e başvurduklarında 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteğinden de faydalanabilecek.

MALTEPE GİRİŞİMCİLİK MUTFAĞI

Kadınların sosyal hayata katılması ve kadın istihdamının arttırılmasını hedefleyen "Maltepe Girişimcilik Mutfağı" projesiyle, toplamda 250 kadına eğitim verilecek, 35 kadına da istihdam fırsatı yaratılacak. Girişimcilik eğitiminin yanı sıra evlerinde hazırladıkları yemekleri satmak, pastane, restoran ya da kafe açmak isteyen, yeme-içme üzerine hayata geçirecek fikirleri olan ve bu alanda meslek sahibi olmak isteyen 50 kadına 152 saat süreyle "Pasta Çıraklığı", 50 kadına 288 saat süreyle "Servis Elemanlığı" ve 50 kadına 272 saat süreyle "Aşçı Çıraklığı" eğitimi de verilecek.

Maltepeli Kadınlara Girişimcilik Eğitimi

Maltepeli Kadınlara Girişimcilik Eğitimi

Maltepeli Kadınlara Girişimcilik Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim