• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Maltepe’de Küba Rüzgarı Esti

Maltepe’de Küba Rüzgarı Esti
Maltepe'de düzenlenen "Küba Kültür Şenliği" kapsamında sahne alan Quartett Pachanga grubu ile Caribbean Night Tropicana Dans grubu, Maltepe'de Küba rüzgarı...

Maltepe'de düzenlenen "Küba Kültür Şenliği" kapsamında sahne alan Quartett Pachanga grubu ile Caribbean Night Tropicana Dans grubu, Maltepe'de Küba rüzgarı estirdi.

Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Küba Kültür Şenliği" kapsamında, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahne alan Quartett Pachanga grubu ile Caribbean Night Tropicana Dans grubu, Maltepe'de Küba rüzgarı estirdi.

Quartett Pachanga grubunun solisti Eduardo Duquesne şenliğe büyük ilgi gösteren izleyicilere, "Merhaba İstanbul, merhaba Türkiye" diye seslendi ve "Bu akşam burada kültürümüzü tanıtma olanağı sunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a teşekkür ederiz. İstanbul çok güzel bir şehir. Ayrıca buraya geldiğimizde gördük ki kültürlerimiz arasında hiçbir fark yok" diye konuştu.

Eduardo Duquesne, Renate Böhm, Felipe Oscar Rengifo Isturiz ve Jorge Reiner Ardiles Ruiz'den oluşan grup, Küba'nın özgün kültürünü, müziğini ve danslarını Maltepelilerle buluşturdu. Küba'nın en tanınmış şarkılarından örnekleri sunan grup, Kübalı sanatçı Carlos Puebla'nın Ernesto Che Guevara'nın veda mektubundan sonra yazdığı "Hasta Siempre", Jose Marti'nin yazdığı "Guantanamera","Chan Chan" şarkılarını da söyledi. Daha sonra Caribbean Night Tropicana Dans Grubu sahneye çıktı. Partia Mınerva Ramirez Garcia, Maria Aracelis Brito Medina, Lazara Blanco Alverez, Yaimara Garcia Leal, Enite Fuset Cordova, Lazara Krick'ten oluşan dans grubu, Quartett Pachanga grubunun Küba kökenli salsa ile bolero, chachacha, rumbanın da aralarında bulunduğu Latin Amerikan danslarını sahneledi.

Latin Amerika'nın kanı kaynatan müziklerine yerlerinde ritm tutan izleyicilerden bazıları sahneye çıkarak, salsa dansı yaptı. Şenliğin bitiminde izleyiciler, Kübalı müzik ve dans grubunu ayakta alkışladı. Şenliğe Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da katıldı.

Maltepe’de Küba Rüzgarı Esti

Maltepe’de Küba Rüzgarı Esti

Maltepe’de Küba Rüzgarı Esti

Maltepe’de Küba Rüzgarı Esti

Maltepe’de Küba Rüzgarı Esti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim