• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Maltepe’de asbest sempozyumu düzenlendi

Maltepe’de asbest sempozyumu düzenlendi
Maltepe Belediyesi, Türkiye'deki belediyelere örnek olacak bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Maltepe Belediyesi, Türkiye'deki belediyelere örnek olacak bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Belediyeler anlamında bir ilk olan ve İstanbul'daki ilçe belediyelerinin katıldığı "Kentsel Dönüşümde Asbest ve Belediye" konulu sempozyumda, asbestin zararları, kentsel dönüşüm ve asbest, asbestin kullanım alanları, asbest nelerde bulunur ve asbestin neden olduğu hastalıklar konusunda sunumlar yapıldı.

Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Küçükyalı Kültür Merkezi'nde alanında bir ilk olan asbest sempozyumu düzenledi. Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan'ın açılışını yaptığı toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı (İSGÜM) yetkilileri, Şişli, Kadıköy, Kartal, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu, Üsküdar, Sancaktepe ve Beykoz belediyelerinin müdür ve yetkilileri, Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkan ve yetkilileri ile asbest sökümü yapan firmaların yetkilileri ve asbest söküm uzmanları katıldı.

"781 binada asbest denetimi"

Asbest Söküm Uzmanları Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen "Kentsel Dönüşümde Asbest ve Belediye" konulu sempozyumun açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan, "Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak insanların hakkıdır. Bizlerin, insan olma sorumluluğu ötesinde kamu çalışanları olarak kamusal sorumluluğumuzun da olduğunu ve bu sorumluluğu amasız, fakatsız yerine getirmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Maltepe Belediyesi'nin, asbest tespiti ve uzaklaştırılması kararı aldığı Mart 2016 tarihinden itibaren bugüne kadar 781 binada denetim yaptığını, bunların yaklaşık yüzde 25'inde asbest çıktığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Aslan, "Belediyeler olarak, insan sağlığı açısından ciddi problemlere yol açan asbestin, artık yönetmelikler çerçevesinde tespit ve uzaklaştırılmasının zorunlu hale gelmesini ve bu konuda belediyelere daha fazla yetki verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Asbest Söküm Uzmanları Derneği Başkanı Cafer Fidan da, asbestin zararları, kentsel dönüşüm ve asbest, asbestin kullanım alanları, asbest nelerde bulunur ve asbestin neden olduğu hastalıklar konusunda sunum yaptı. Sunumunda Maltepe'nin şehirleşme oranı yüksek bölgelerinde daha çok asbest kullanıldığını, ancak kırsal bölgelerinde çok az asbest kullanıldığı ifade eden Fidan, "Bu toplantının ilk basamağı belediyeler ancak halkımıza yönelik olarak da toplantı düzenleyeceğiz. Halkımız şu an tabi çok bilgili değil ama asbest denetimi yapan belediyelerin sınırları içerisinde bir farkındalık da var" diye konuştu. Sempozyumda, asbest sökümünde kullanılan ekipmanların maketleri de sergilendi.

Maltepe’de asbest sempozyumu düzenlendi

Maltepe’de asbest sempozyumu düzenlendi

Maltepe’de asbest sempozyumu düzenlendi

Maltepe’de asbest sempozyumu düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim