• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Maltepe Üniversitesi Educaturk’te Öğrencilerle Buluştu

Maltepe Üniversitesi Educaturk’te Öğrencilerle Buluştu
Educaturk İstanbul Eğitim Fuarı İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşti.

Educaturk İstanbul Eğitim Fuarı İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleşti. Fuarda iki gün boyunca stant açan Maltepe Üniversitesi yetkilileri aday öğrencilere üniversitelerini tanıttı.

Türkiye genelinde üniversitelerin katıldığı, özellikle lise 3. ve 4. sınıf öğrencilerine üniversite tercihinde rehberlik eden Educaturk İstanbul gerçekleşti. İstanbul Kongre Merkezinde iki gündür süren fuara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Fuarda konuşan Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, şöyle konuştu: "Gençler çok önemli bir aşamada, buralara çok yoğun ilgi göstermeleri, yapılan çalışmalardan katkı sağlamaları önemli. Örneğin biraz önce bizim üniversitemizden Sağlık Kültür ve Spor Dairesine bağlı olarak çalışan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Biriminden bir psikolog sınav kaygısını nasıl aşabilecekleri, motivasyonlarını nasıl güçlendirecekleri gibi konularda destekleyici bir konuşma yaptı. Çok farklı bağlamlarda gençlerle karşılaşıyoruz, onlara klasik mesleklerin yanında, 21. yüzyılın yeni gelişen meslekleri hakkında da bilgi veriyoruz. Ayrıca ön lisans ve lisans programlarının yanı sıra, lisansüstü programlar hakkında bilgi almak isteyenlerde var."

Mesleklerle ilgili çalışmaların gençler arasında daha anlamlı, daha temelli bir şekilde anlaşılmasının çok önem taşıdığını anlatan Çotuksöken, şunları söyledi:

"Bu konuda ortaöğretim kurumlarımızda çok fazla bilgilenme olanağı olamayabiliyor. Üniversiteler bu alanda daha uzmanca çalışma yapıyor. Fuar ortamlarında bir bütün olarak eğitimi görmek, kurumların karşılaşması, farklı kuşakların bir araya gelmesi ve deneyim aktarımı çok önemli."

Prof. Dr. Betül Çotuksöken, bu yıl birtakım yenilikler olduğunu, geçen yıl Tıp Fakültesi için 40 bin, Hukuk Fakültesi için 150 bin barajı konulduğunu belirterek "Bu yıl ise mimarlık fakülteleri için sıralamada ilgili puan türünde 200 bin sınırı geldi. Mühendislik için bu sınır 250 bin. Bu yenilikleri öğrencilere bildirmek, onlara yükseköğretim hakkında birtakım seçenekli belirlemelerde bulunmak istiyoruz. Belli bir alana takılıp kalmamaları, kendilerini tanımaları, neyi ne kadar yapabilecekleri konusunda kendilerinden emin olmaları çok önemli. Biz, Maltepe Üniversitesi olarak bunların hepsinin çok iyi farkındayız ve gençlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Çotuksöken, öğrencilerin özellikle kendilerine sağlanan olanaklar bakımından üniversitelerin web sayfalarına girerek, kurumları ziyaret ederek, gelip yetkililerden sağlıklı bilgi alarak tercihlerini yapmaları gerektiğini söyledi.

Maltepe Üniversitesi olarak zaten bütün gençleri tercihleri konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Çotuksöken, sözlerine şöyle devam etti: "Gece gündüz onlara iyi bir eğitim ortamı sunmak için çabalıyoruz. Eğitim alma hakkının koruyucusu olan bir üniversiteyiz. Tüm öğrencilerin üzerinde durması gereken sorular var. Eğitim alma hakkım iyi korunuyor mu? Hatta korumak da yetmiyor, geliştiriliyor mu? Üniversitenin yurt dışı bağları ne? Staj olanakları nedir? Nasıl bir yerleşkesi var? Yurtları nasıl? Bütün bu soruları kendilerine sorarak hareket etmelerini tavsiye ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim