• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Maltepe Üniversitesi 4. Icsc Kongresini Düzenliyor

Maltepe Üniversitesi 4. Icsc Kongresini Düzenliyor
Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Uluslararası İletişim Öğrencileri Kongresi'nin (ICSC) dördüncüsü 25-26 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenecek.

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Uluslararası İletişim Öğrencileri Kongresi'nin (ICSC) dördüncüsü 25-26 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenecek.

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Uluslararası İletişim Öğrencileri Kongresi'nin (ICSC) dördüncüsü 25-26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Marmara Eğitim Köyü içinde yer alan İstanbul Marma Otel'de düzenlenecek olan kongrenin daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da yönetim ve destek komitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden oluşuyor. 2013'ten beri düzenlenen üç kongre dünyanın farklı yerlerindeki birçok öğrencinin ilgisini çekerek, şimdiye dek yaklaşık 30 ülkeden 120 kişiyi ağırladı.

Bu yılki kongrenin teması olan "İletişim, Teknoloji ve Yaratıcılık" geçen yıllarda gerçekleştirilen kongrelerdeki güncel tartışmalar ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin incelemeye istekli olduğu konular dikkate alınarak seçildi. İletişim teknolojileri, çağdaş bireyin iletişim kurma biçimlerinin yanı sıra yaşam tarzını, çalışma şartlarını da yeniden şekillendirmektedir. Bu konuya odaklanan pek çok tartışma ortamından farklı olarak yaratıcılık unsuruna odaklanıyor. Böylece, 14 farklı ülkeden gelen 25 öğrenci, kendi kültürel deneyimlerinden yola çıkarak, yeni etkileşim ortamlarının oluşturulmasında ve bireyin kendini ifade etme biçimlerinde yaratıcılık unsurunu değerlendirecek. Farklı ülkelerdeki iletişim teknolojisi kullanıcılarının olumlu ve olumsuz deneyimlerinin yanı sıra güncel yasal yaptırımlar da kongrenin diğer önemli konu başlıklarını oluşturmakta.

ICSC, iletişim alanındaki güncel konuların tartışıldığı ortak bir platform sağladığı için yalnızca İletişim Fakültesi öğrencilerinden değil; farklı disiplinlerden pek çok öğrencinin de ilgisini çekiyor. Bu yıl da, İletişim alanında eğitim veren temel bölümlerin dışında Ziraat, Enformatik, Yazılım Mühendisliği, Grafik Tasarım, Uluslararası İlişkiler, Hukuk gibi alanlardan öğrenciler kongreye katılacak ve arzu edilen disiplinler arası tartışma ortamı oluşacak. ICSC 2016, farklı kültürlerden öğrencilerin, onları birbirlerine bağlayan ve tüm dünyaya yayılan platformlara dair bilgi ve deneyimleri, dikkatle izlenmesi gereken konuları, geleceğe dair beklentilerini paylaştığı akademik bir tartışma fırsatı yaratması açısından önem arz ediyor.

Kongreye katılmayı isteyen öğrenciler özellikle de mezun olduktan sonra kendilerini nasıl bir dünya içinde bulacaklarını ve yeni iş pozisyonları hakkında bilgi edinmek amacıyla kongreye ilgi duyuyorlar. Kongre açılış konuşmasını gerçekleştirecek olan Polonya Warmia and Mazury Üniversitesi, Radyo, Televizyon, Film ve Yeni Medya Araştırmaları Grubu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Szymon Zylinski, bu konuda kendi deneyimlerini paylaşacak. Bunun yanı sıra, Yunan gazeteci ve blogger Marianna Tanagia'nın yöneteceği "Facebook'da Haberler: Gazeteciler için ipuçları ve tavsiyeler" isimli atölye çalışmasının da ilgi görmesi bekleniyor. İletişim Fakültesi öğrencilerinin ICSC 2016 için hazırladıkları poster çalışmalarının yer aldığı serginin de gezilebileceği kongrenin kapanış konuşmasını da özellikle sosyal medya alanında çalışmaları bulunan, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selva Ersöz yapacak.

Etkinlik, 26 Nisan'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla İstanbul'un görülmeye değer mekânlarına yapılacak olan gezi programı ile devam edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim