• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Maltepe Sokaklarında 23 Nisan Coşkusu

Maltepe Sokaklarında 23 Nisan Coşkusu
Maltepe Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okullarda ücretsiz sokak tiyatroları düzenleyerek, bayramın coşkusunu sokaklara...

Maltepe Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okullarda ücretsiz sokak tiyatroları düzenleyerek, bayramın coşkusunu sokaklara taşıdı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Maltepe'de kutlanmaya başlandı. Bu kapsamda Maltepeli çocuklar için "Sokak Tiyatrosu Şenliği" düzenlendi. 15 Nisan Cuma günü Cevizli Mahallesi Orhangazi İlkokulu'nda başlayan tiyatro gösterileri bugün Zümrütevler İlkokulu'nda devam etti. Epizot Görsel Sanatlar'ın düzenlediği "En Güçlü Kim?" adlı sokak tiyatrosunda çocuklar hem bilgilendi, hem de eğlendi. Serkan Budak'ın yönettiği, Gökhan Altundaşar'ın yazdığı ve başrollerini Ozan Coşkun, Pelin Acar, Elif Yıldız ile Çetin Karakul'un paylaştığı oyunda; insan, kar, güneş, bulut, rüzgar ve dağ gibi doğa öğeleri, güçleri bakımından eğlenceli bir dille anlatıldı. Yer yer çocukların da alkışlarıyla katıldığı sokak tiyatrosu, eğlenceli anlara sahne oldu.

OKUL VE PARKLARDA ŞENLİK

Sokak Tiyatrosu etkinliği, 19 Nisan Salı Başıbüyük Atatürk İlkokulu'nda, 20 Nisan Çarşamba Fındıklı İlkokulu" nda, 21 Nisan Perşembe Feyzullah Mahallesi Nazmi Durhani İlkokulu'nda, 22 Nisan Cuma Büyükbakkalköy Mahallesi İsmet Kuralkan İlkokulu'nda saat 14.00'da; 23 Nisan Cumartesi Altayçeşme Mahallesi Organik Pazar'da ve 24 Nisan Pazar Gülensu Nurettin Sözen Parkı'nda saat 15.00'da düzenlenecek. Şenlikler kapsamında, 23 ve 24 Nisan'da Altayçeşme Mahallesi'ndeki Organik Halk Pazarı alanında, animasyon ve sahne gösterileri, Hint dansı, müzik, dans ve ödüllü yarışmalar, balon, kukla tiyatrosu ve sihirbaz gösterileri yapılacak.

Maltepe Sokaklarında 23 Nisan Coşkusu

Maltepe Sokaklarında 23 Nisan Coşkusu

Maltepe Sokaklarında 23 Nisan Coşkusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim