• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Maltepe “Love Rainbow”la Renklendi

Maltepe “Love Rainbow”la Renklendi
Maltepe Belediyesi'nin yeni yıldaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Gülay Alpay'ın, "Love Rainbow" isimli resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof.

Maltepe Belediyesi'nin yeni yıldaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Gülay Alpay'ın, "Love Rainbow" isimli resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açıldı.

İtalya'da, Amerika'da New York'ta, Hawaii'de, Malibu'da, Santa Monica'da, Los Angeles'ta ve New York'ta sergilediği performanslarıyla ve etkileşimli sergileriyle ün salan ressam Gülay Alpay, Maltepe Belediyesi'nin yeni yıldaki sergilerinin ilk konuğu oldu. Serginin açılışında konuşan Maltepe Belediyesi Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu, yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergi, performans ve atölye çalışmaları düzenleyen, seminer ve sempozyumlara katılan Gülay Alpay'ı, Maltepe'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Ressam Gülay Alpay da, sanatın tüm renkleri birleştirici gücünün bulunduğunu belirterek, "Bu sergimde sevgi ve barış için dünyadaki tüm farklı renklerin bir araya gelmesi gerektiğine dikkat çekmek istiyorum. İstanbul'daki en kapsamlı sergimin açılışında, pek çok sanatsal fikrimi uygulama olanağı sağlayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a, sanata ve kültüre verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

AŞK VE BARIŞ TEMALI CANLI PERFORMANS

Serginin küratörlüğünü yapan endüstriyel ürünler tasarımcısı-mimar Yılmaz Zenger, Alpay'ın bu sergisinde özel bir ışıklandırma sistemi kullanarak renklerin patlamasını gerçekleştirdi. Sergiye katılan davetlilerin de dahil edildiği performansta, sergi salonunun ortasına beyaz bir kayık koyuldu. Katılımcılar insan zinciri oluşturup, ellerine tülleri alıp yuvarlak halka oluşturdular. Tüllerin ortasında kalan kayığı boyamaya başlayan katılımcılar, Gülay Alpay ve Emre Ertürk'le birlikte rengarenk bir kayık oluşturdular. Hollywood'da tasarladığı sanatsal kıyafetler ile dikkat çeken Alpay, sergiye bu elbiselerinden birini giyerek katıldı. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki sergi, Galeri A+B'de 30 Ocak tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Maltepe “Love Rainbow”la Renklendi

Maltepe “Love Rainbow”la Renklendi

Maltepe “Love Rainbow”la Renklendi

Maltepe “Love Rainbow”la Renklendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim