• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Maltepe Belediyesi’nin Beşinci Kreşi Açıldı

Maltepe Belediyesi’nin Beşinci Kreşi Açıldı
Maltepe Belediyesi'nin beşinci kreşi Esenkent Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi hizmete girdi.

Maltepe Belediyesi'nin beşinci kreşi Esenkent Zübeyde Hanım Gündüz Çocuk Bakımevi hizmete girdi. 50 çocuğun eğitim göreceği kreşin açılışında konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Çocuklarımıza kreşlerimizde arkadaşlık, dostluk, barış, sevgi ve kardeşliği öğreteceğiz" dedi.

Maltepe Belediyesi, "Her Mahalleye Kreş" projesi kapsamında, yaptığı kreşleri vatandaşların hizmetine sunmaya devam ediyor. Altayçeşme, Zümrütevler, Bağlarbaşı ve Başıbüyük kreşlerinden sonra beşinci kreş, Esenkent Mahallesi'nde açıldı. Açılışa Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Kreş Müdürü Faruk Süslü, birim müdürleri, muhtarlar, vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı. Yoğun ilginin gösterildiği ve Başkan Kılıç'ın "Hoş geldin Ali Amca" ve "Ali amca bizlere bu kreşleri armağan ettiğin için teşekkürler" pankartlarıyla karşılandığı açılışta Kılıç, Esenkent Muhtarı Sultan Şahin ve CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan ile birlikte kreşin açılışını gerçekleştirdi.

"MART SONUNA KADAR 8 KREŞİMİZİ TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ"

Açılışta konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Maltepe'de hayata geçirdiğimiz 5'inci kreşimiz. Hedefimizde toplamda 18 mahallede 18 kreş sözümüz vardı Maltepeli hemşerilerimize. Ocak, Şubat ve Mart'ta 3 kreşimiz daha tamamlanıyor. Böylece Mart sonuna kadar 8 kreşimizi tamamlamış olacağız. Geri kalan 10 kreşimizi de önümüzdeki yıl içerisinde yerler arsalar bulunduktan sonra inşaatları tamamlandıktan sonra çocuklarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

"Amacımız çocuklarımızı çağdaş, laik, demokratik, hijyenik bir ortamdan okul öncesi eğitimim en iyisini vermek" diyen Başkan Kılıç, "Böylece çocuklarımızı anne, babaları da daha çok boş zamana ihtiyaçları olacak. Sosyal alanda daha etkili olabilecekler. Çocukların birlikte yaşamayı öğrenmeleri de çok önemli. Çünkü burada uzman eğitmenlerimiz var" şeklinde konuştu.

TAM DONANIMLI KREŞ

Bin 130 metrekarelik alan üzerinde, 170 metrekare kapalı alanı olan kreşte, 3 sınıf yer alıyor. Toplamda 50 çocuğun eğitim göreceği ve 2-5 yaş arası çocukların kabul edileceği kreşte, oyun parkı, faaliyet duvarı ve hobi bahçesi de yer alıyor. Kreşte çocukların, ayrılacak özel bir duvarda, boyama ve resim çalışmaları yapmaları amaçlanıyor. Ayrıca içinde büyük bir parkın da yer alacağı kreşte, çocuk oyun grupları ve vatandaşların kullanımına yönelik olarak yapılan fitness aletleri de bulunuyor.

Maltepe Belediyesi’nin Beşinci Kreşi Açıldı

Maltepe Belediyesi’nin Beşinci Kreşi Açıldı

Maltepe Belediyesi’nin Beşinci Kreşi Açıldı

Maltepe Belediyesi’nin Beşinci Kreşi Açıldı

Maltepe Belediyesi’nin Beşinci Kreşi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim