• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Malkara’da Romanlar Günü Dolayısıyla Mevlit Okutuldu

Malkara’da Romanlar Günü Dolayısıyla Mevlit Okutuldu
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Hacıevhat Şehit Turgut Arslan Meydanında mevlit okutuldu.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Hacıevhat Şehit Turgut Arslan Meydanında mevlit okutuldu. Roman Dernek Başkanı Hüseyin Özkır, "Biz vatanımızı çok seviyoruz, yaşadığımız ülkeye asla ihanet etmeyiz" dedi.

Malkara Roman Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen mevlide, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara Müftüsü Fahrettin Kaya, CHP'li Belediye Meclis üyesi Recai Örs, CHP İlçe Başkanı Hülya Ertan ve bine yakın vatandaş katıldı. Malkara İlçe Müftülüğü tarafından mevlide katılan vatandaşlara İslami bilgiler içeren kitaplar dağıtıldı.

Romanlar Günü'nü kutlayan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Allah, mübarek Üç Aylarda tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini diliyorum. Dünya Romanlar günü münasebetiyle katledilen arkadaşlarımızın anısına, Malkara Müftülüğümüz tarafından bir mevlit okutulacak. İnşallah yerine ulaşır. Tüm şehit ve gazilerimizin, katledilen arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin ruhları şad olsun diyorum. Allah kabul etsin" diye konuştu.

Roman vatandaşların ülkesine bağlı bir toplum olduğunu vurgulayan Malkara Roman Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Özkır, "8 Nisan Romanlar Günü'nü düzenlediğimiz mevlit programıyla unutturmadık. Romanların bir ayrıcalık, bir ayrımcılık talebi hiçbir zaman olmamıştır. Romanlar bayrağına, ülkesine ve vatanına hep bağlı olmuştur. Bizim için insanlık daha önemlidir. Mutluluk için para pulun önemi yoktur. Biz bir şey istemiyoruz. Biz huzur, barış içinde yaşamak istiyoruz. Bu ülkeyi ne kadar çok seviyoruz bunu bir takım kimselerin bilmesi lazım. Biz her şartta ve her koşulda ülkemizin, halkımızın, barışın ve kardeşliğin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Malkara’da Romanlar Günü Dolayısıyla Mevlit Okutuldu

Malkara’da Romanlar Günü Dolayısıyla Mevlit Okutuldu

Malkara’da Romanlar Günü Dolayısıyla Mevlit Okutuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim