• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Malkara Noteri Mustafa Üntürk Görevine Başladı

Malkara Noteri Mustafa Üntürk Görevine Başladı
Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Birinci Noterliğine Mustafa Sırrı Üntürk atandı.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Birinci Noterliğine Mustafa Sırrı Üntürk atandı. Malkara'da görev yapan Mehmet Turgut İlikçioğlu'nun ise Diyarbakır'a atandığı öğrenildi. Yeni Noter Mustafa Üntürk, Malkaralı vatandaşların cana yakın olduğunu ifade ederek, ilçedeki hava kirliliğine de üzüldüğünü söyledi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde 2 yıldır birinci noterlik görevini başarıyla sürdüren Mustafa Sırrı Üntürk, yeni atamanın gerçekleşmesiyle Malkara ilçesinde görevine başladı. İHA muhabirine, Malkara hakkındaki samimi düşüncelerini paylaşan Noter Mustafa Sırrı Üntürk, "Malkara'nın insanı sıcak kanlı ve çok içten. Buraya geldiğimde güzel şeyler hissettim. Ancak şehrimizin biraz daha gelişmesi gerektiği kanaatinde olduğunu düşünüyorum. Bence, Çanakkale Ezine ile birlikte sütü, yoğurdu, peyniri ve eti en meşhur yer burasıdır. İnşallah bize verilen bu görevi layıkıyla, halkımıza en iyi biçimde hizmet sunabilmek adına başarıyla yürüteceğiz" dedi.

"HAVA KİRLİLİĞİ BENİ ÇOK ÜZÜYOR"

Malkara'daki hava kirliğine üzüldüğünü söyleyen Sırrı Üntürk, "Burada yaşanan hava kirliliğine üzüldüğümü ifade edebilirim. Aslında bu kadar yakınımızdan geçen doğalgazdan istifa edebiliriz. Böyle olduğu takdirde daha faydalı olacağını ve sağlıklı bir gelecek için buna gerek duyulacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

1952 İstanbul doğumlu olan Üntürk, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1973 yılında mezun olduktan sonra, 1975 yılında Etibank Hukuk müşavirliğinde avukat olarak göreve başladı. Daha sonra SSK'da görevine devam eden Üntürk 1980 yılında TÜPRAŞ'ta avukat olarak görev alıp kısa süre sonunda TÜPRAŞ Personel Müdürlüğü Görevine getirilerek 2004 yılına kadar görevini sürdürdü. 2004-2005 yılları arasında Kocaeli Üniversitesinde Hukuk Danışmanı olarak görevini yürüten Mustafa Sırrı Üntürk, sırasıyla 1983 yılında aldığı noterlik belgesi ile 2006 yılında Kastamonu İli Azdavay ilçesi 1 noterliği, Amasya ili Gümüşhacıköy ilçesi 1. noterliklerinde başarıyla görev aldı.

Ünye ilçesindeki 2 yıllık görevinin ardından Malkara'ya atanan Mustafa Sırrı Üntürk, evli ve 2 çocuk sahibi. Üntürk, orta derecede İngilizce biliyor. Ayrıca kitap okumayı da çok seviyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim