• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Maliye Bakanlığı Önünde Eylem

Maliye Bakanlığı Önünde Eylem
Tüm Maliye Memurları Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Cevdet Sel, "Maliye çalışanları arasında yaratılan uzman olan-olamayan, eski-yeni...

Tüm Maliye Memurları Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Cevdet Sel, "Maliye çalışanları arasında yaratılan uzman olan-olamayan, eski-yeni personel ayrımı ile istihdam belirsizliği sorunu çalışanlar arasında ücret açısından kaygı ve endişe yaratmaktadır" dedi.

Tüm Maliye Memurları Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri, Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı. Basın açıklaması öncesi Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Adil olmayan ücretleri protesto ettiklerini belirten dernek üyeleri, eylem sırasında üzerinde "Ücrette adalet istiyoruz", "Eşit işe eşit ücret", "Kariyer bizim de hakkımız", "Emeğe saygı istiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

Tüm Maliye Memurları Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Cevdet Sel, yaptığı basın açıklamasında maliye çalışanlarının sıkıntılarını anlattı. Sel, "2005 yılında yürürlüğe giren 5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığı Teşkilat Kanunu ile Başkanlığımız yapılanmaya gitmiş, yeniden yapılanan Gelir İdaresi Başkanlığı personeli konusunda gerekli düzenlemeyi yapmış ancak bu düzenleme ile çalışanlar arasındaki maaş farkları uçurumlara neden olmuştur. Biz tam bu aksaklıklar giderilecek diye beklerken 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sözüm ona ücret adaleti sağlama adına yapılan ve yangından mal kaçırırcasına çıkarılan 666 sayılı K.H.K. ile zaten adil olmayan ücret sisteminin üzerine tuz, biber olmuş, kurum içindeki sıkıntıların en üst seviyeye çıkmasına neden olmuştur" dedi.

Maliye çalışanları arasında yaratılan uzman olan-olamayan, eski-yeni personel ayrımı ile istihdam belirsizliği sorununun çalışanlar arasında ücret açısından kaygı ve endişeye yol açtığını belirten Sel, Maliye Bakanlığı'ndan taleplerini şöyle sıraladı:

"Kurum içinde lisan mezunu çalışan 4 bin 200 personele Kurum İçi Gelir Uzmanlık sınav hakkının verilerek düzenli olarak görevde yükselme sınavlarının açılması, tüm maliye çalışanlarını kapsayacak şekilde mali hizmetler sınıfının ihdas edilmesi, maliye çalışanlarına ödenen ek ödemelerin emekli keseneğine dahil edilerek emekliliğe teşvik edilmesini talep ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup, karanfil bırakmak üzere terör saldırısının gerçekleştiği Merasim Sokak'a yürüdü.

Maliye Bakanlığı Önünde Eylem

Maliye Bakanlığı Önünde Eylem

Maliye Bakanlığı Önünde Eylem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim