• BIST 9524.59
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Maliye Bakanı’ndan Damga Vergisi açıklaması

Maliye Bakanı’ndan Damga Vergisi açıklaması
Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi reformu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi reformu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ağbal, "Damga Vergisi ile ilgili yaygın şikâyetler var. "Damga Vergisi kaldırılsın" diyenler de var. Ama biz kayıt dışılığa iten, iş yapmaktan alı koyan düzenlemeler ile ilgili çalışma yaptık. Damga Vergisi yükümlülüklerini sözleşmeler bağlamında nasıl azaltırız onu konuşacağız." dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)-Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Çalıştayı'ndan ayrılırken gazetecilerin vergi reformu ile ilgili sorularını cevapladı. Vergi düzenlemeleri ile ilgili çalışmanın ayrıntılarını yakında açıklayacaklarını aktaran Ağbal, şunları kaydetti:

"Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu bünyesinde bu yaptığımız hazırlıkları paylaşacağız, daha sonra konuyu Reformları İzleme Komisyonu'nda görüşeceğiz. Ondan sonra açıklama yapacağız. Şu anda açıklama yapmamız yanlış olur. Ama detayları 1-2 hafta içinde açıklayacağız."

Maliye Bakanı, terörizmin finansmanı ile ilgili yeni bir düzenleme olup olmayacağı sorusuna ise şu karşılığı verdi:

"Türkiye, terörizmin finansmanının önlenmesi konusunda yasal düzenlemelere sahip. Finansmandan elde edildiği düşünülen kaynaklara Maliye Bakanlığı olarak biz herhangi bir bankacılık işlemi yapılırken onu bloke etme, durdurma, işlemi askıya alma gibi düzenlemeler yapıyoruz. Uluslar arası sözleşmelere, AB direktiflerine uygun. Tabii terörizmin finansmanı konusunda MASAK; yargı ve emniyet ile müşterek çalışmalarımız var."

Yabancı yatırımların durumu ile ilgili soruların ardından Naci Ağbal, "Özellikle portföy yatırımlarında iyileşme var. Global piyasalarda iyimserlik, gelişmekte olan ülkeler adına olumlu neticeler veriyor. Türkiye parametreleri itibari ile iyi bir yatırım yapılacak ülke olduğu için yatırım girişleri başlayacak." dedi.

"İflas ertelemelerinde TBB taleplerini karşılayacak mısınız?" sorusunu da Ağbal, "İflas ertelemeleri ile ilgili çalışma devam ediyor, bankaların endişeleri ile bizim endişelerimiz aynı." şeklinde cevapladı.

Cihan

Maliye Bakanı’ndan Damga Vergisi açıklaması

Maliye Bakanı’ndan Damga Vergisi açıklaması

Maliye Bakanı’ndan Damga Vergisi açıklaması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim