• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Maliye Bakanı: Vergi oranlarında indirim söz konusu değil

Maliye Bakanı: Vergi oranlarında indirim söz konusu değil
Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi oranlarında indirimin söz konusu olmadığını bildirdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi oranlarında indirimin söz konusu olmadığını bildirdi. Ağbal, perakende sektörünün vergi ile ilgili sorunlarını giderme adına ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Bakan Ağbal, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından tertip edilen "Yerel Zincirler Buluşuyor" etkinliğinden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Perakende sektörü için vergi indirimi yapılıp yapılmayacağı sorusuna Ağbal, şu karşılığı verdi:

"Vergi oranlarında indirim söz konusu değil. Sektör için KDV toptanda yüzde 1, perakendede yüzde 8. Bunu kendilerine de ifade ettim. Vergi oranlarında herhangi şekilde aşağı yönlü düzenleme yapmak söz konusu değil. Ama sektörün bu konuda yaşadığı birtakım sorunları giderme anlamında "vergi düzenlemeleri dışında ne yapabiliriz" gibi bir hazırlık yapacaklar, onu getirecekler. Biz de "perakende sektörünün geneli ile ilgili kolaylaştırıcı neler yapabiliriz" ona bakacağız. Ama vergi düzenlemeleri ile ilgili, oranları ile ilgili hassasız; vergi indirimi söz konusu olmaz. Bütçe disiplini bizim için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Vergi oranlarında indirim, kalıcı çözüm üretmez. Bizim yapmamız gereken verimlilik artışı, üretim artışı, istihdam artışıdır. Burada bizim için önemli olan yatırım ortamını iyileştirmek, kalıcı şeyler yapmaktır."

Ağbal, vergi dışı alanlarda ticareti arttırmanın önemli olduğunu belirtti. "Vergi dışında neler yapılabilir?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Vergi dışında üretim maliyetlerini düşürme yollarına bakacağız. Rekabet aksaklıkları var, üretimden tüketime gelen ara zincirden rekabet eksiklikleri var, o konuda sektörler ile istişare edeceğiz. Maliyetleri aşağı çekme yollarına bakacağız, kapsamlı bir çalışma. Bütün meseleleri "vergi indirimi yaparak çözeriz" yaklaşımı doğru bir yaklaşım değil. Hepimizin hassasiyetle üzerinde durduğu konu bu. Tabii şunu da belirteyim, hafta sonu Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu olarak toplanıyoruz. Kurulun gündeminde olan bütün maddeleri tek tek sivil toplum örgütleri ile değerlendireceğiz. Alacağımız kararları almak istiyoruz. Damga Vergisi düzenlemeleri var, hazırlıklarımızı yaptık. Hafta sonu inşaallah sivil toplum örgütleri ile paylaşacağız. İnşaallah bu beklentileri karşılayan düzenlemeler yaparız. Burada net kararlar verip çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Maliye Bakanı, "Akaryakıtta vergi indirimi olacak mı?" sorusuna karşılık, "Arkadaşlar hiçbir vergide, hiçbir oranda bir kuruş dahi indirim yok." dedi. Ağbal, Damga Vergisi ile ilgili bir soruya mukabil de kayıtlılığı gerileten veya engel olan konuları ele alacaklarını açıkladı ve "Ama burada bir oran indirimi beklenmesin." ifadesini kullandı.

Cihan

Maliye Bakanı: Vergi oranlarında indirim söz konusu değil

Maliye Bakanı: Vergi oranlarında indirim söz konusu değil

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim