• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Maliye Bakanı Naci Ağbal:

Maliye Bakanı Naci Ağbal:
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Ömür Erbay'ın cenazesine...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi Ömür Erbay'ın cenazesine katılmak üzere memleketi Bayburt'a geldi.

Cenaze öncesinde bir otelde muhtarlarla bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hükümetin terörle mücadele konusundaki kararlılığına dikkat çeken Ağbal, "Hükümetimiz bu mücadelenin sonuna kadar sürdürülmesi noktasında kararlıdır. Herhangi bir şekilde farklı bir durum ortaya çıkması yürüyen operasyonların inşallah en kısa sürede tamamlanması o bölgede yaşayan insanlarımızın can ve mal emniyetinin bugün o bölgede yürüyen operasyonlardan en fazla o bölgedeki insanlar memnun. o insanların canına ve malına kast eden o insanlara tehdit, şantaj, korkutma, yıldırma her türlü şeyi yapıyor. Devlet bugün terörün karşısındadır. O bölgedeki insanlar devletinin yanındadır. Yaptıklarını sonuna kadar desteklemektedir. Bir grup terör örgütü mensubunun orada meydana getirdiği provokasyona da hem o bölgedeki insanımız hem de tüm milletimiz hiç bir şekilde destek olmamaktadır. Ve onlar şu anda tam bir hayal kırıklığı içerisinde, hezimet içerisinde bir noktada haince, kalleşçe eylemleri yapmak üzere ayakta kalma görüntüsü veriyorlar. Bunlar görüntüden ibarettir. O bölgelerde operasyonların olduğu noktada vatandaşımızın büyük bir sağduyusu vardır" dedi.

Bölgede yaşayan vatandaşların yapılan operasyonları desteklediğini vurgulayan Bakan Ağbal, "Emniyet güçlerimize, askerimize gösterdikleri ilgi ve alaka vardır. İnşallah hep birlikte bunların üstesinden geleceğiz. Ve içeride de dışarıda da dosta düşmana karşı Türkiye Cumhuriyeti'nin iyi niyetini gücünü ortaya koyacağız inşallah. Tekrar şehidimizin ailesine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Bayburt'ta bir çok vilayet gibi şehit vermektedir. Şehit ailelerimizin üzüntüsü acısı hepimizin üzüntüsü ve acısı. Rabbim onlara da sabırlar versin" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim