• BIST 9708.23
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Maliye Bakanı: Mükellef haklarını güçlendiren vergi sistemi hepimiz için önemli

Maliye Bakanı: Mükellef haklarını güçlendiren vergi sistemi hepimiz için önemli
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'nin yeni, modern ve yatırım ortamını teşvik eden bir Gelir Vergisi sistemine kavuşacağını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'nin yeni, modern ve yatırım ortamını teşvik eden bir Gelir Vergisi sistemine kavuşacağını söyledi. Ağbal, Önemli reform alanlarından biri olan Vergi Usul Kanunu'nun da yeniden yazılacağını bildirdi ve "Mükellef haklarını güçlendiren vergi usul sistemi hepimiz için önemli." dedi.

Naci Ağbal, Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Çalıştayı'na konuk oldu. Çalıştayda yaptığı konuşmada, ilk olarak ekonomik gelişmelere değinen Ağbal, Türkiye'nin 2016'da 2015'e göre kuvvetli büyüyeceğine işaret etti. Türkiye'ye 2 aydır sermaye akımının arttığını belirten Ağbal, "Bu, Türkiye ile ilgili kırılganlık söylemlerini aşağı çekiyor. Ama bütün bunlar reform iştahını, ihtiyatlı duruşumuzu aşağı çekmiyor, aksine yukarı çekiyor." dedi.

Reformlara temas eden Ağbal, vergi alanında önemli adımlar atacaklarını anlattı. Ağbal, şunları kaydetti:

"Yatırım ortamının iyileştirici reformlarımız var. Biri Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi, görüşmeler yapıldı. Alt komisyonda da çalışmalar tamamlanacak. Türkiye yeni, modern, yatırım ortamını teşvik eden Gelir Vergisi sistemine kavuşacak. Yine Vergi Usul Kanunu çalışmalarımız devam ediyor. Önemli reform alanlarımızdan biri Vergi Usul Kanunu'nun yeniden yazımı ve çağdaş Vergi Usul Kanunu'na kavuşmamız. Mükellef haklarını güçlendiren Vergi Usul sistemi hepimiz için önemli. Mükellef öngörülebilirlik istiyor, sürprizlerle karşılaşmak istemiyor. Vergiye uyum maliyetlerinin aşağı çekilmesini istiyor. Vergi Usul Kanunu ile bu hayata geçecek."

Maliye Bakanı, gerek yatırımı gerek üretim ve ihracatı arttırma adına yapısal reformları hayata geçireceklerini dile getirdi.

Çalıştayda kara para aklama ve finansman ile mücadelede Türkiye'nin gerekenleri yaptığını belirten Naci Ağbal, bu anlamda her ülkenin sorumluluğu bulunduğunu vurguladı. Ağbal, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin içinde veya dışında Türkiye'yi tehdit eden bir takım terör yapıları var. Bunlar öyle yapılar ki legal yapıların içine sızmış illegal yapılar da var. Paralel Devlet Yapılanması da dâhil bütün terör örgütlerine karşı devlet olarak, hükümet olarak, bakanlık olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Burada asla bir devletin kendi egemenlik hakkından vazgeçmesi, taviz vermesi düşünülemez."

MASAK Başkanı Osman Dereli de para aklama ve terörizmin finansmanı ile ilgili pek çok önleyici tedbir ve yükümlülüğün bulunduğundan söz etti. Dereli, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu tedbirlerin somuta indirgenmesinde şüpheli işlem bildirimleri önemlidir. Burada bankaların önemli rolü var. 2015 itibari ile burada en çok bildirim bankalardan geliyor. 74 bin 221 şüpheli bildirimin 66 bin 719'u bankalar tarafından yapıldı. Yine 2016 ilk çeyrekte ise 26 bin 677 bildirimin 23 bin 339'u bankalardan geldi. Genel olarak şüpheli işlem bildiriminde hem sayı hem kalite olarak belli bir seviyeye gelmiş bulunuyoruz."

TBB Başkan Vekili Ümit Leblebici ise kuvvetli ve iyi bir bankacılık sektörünün ülkelerin lehine olduğunu savundu. Leblebici, sektörün daha kuvvetli rekabet adına uluslar arası standartlara yakın olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Cihan

Maliye Bakanı: Mükellef haklarını güçlendiren vergi sistemi hepimiz için önemli

Maliye Bakanı: Mükellef haklarını güçlendiren vergi sistemi hepimiz için önemli

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim