• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu: "Türkiye’nin önünü açacak bir sistem ortaya çıkacaktır"

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu: "Türkiye’nin önünü açacak bir sistem ortaya çıkacaktır"
Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, "Bu dönüşümü iki güzide partinin çabalarıyla halkımıza anlatmak suretiyle bu ülke yaşayacak ve önünde...

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, "Bu dönüşümü iki güzide partinin çabalarıyla halkımıza anlatmak suretiyle bu ülke yaşayacak ve önünde daha istikrarlı, hükümet tartışmaları, kavgaları olmadan Türkiye'nin önünü açacak bir sistem ortaya çıkacaktır" dedi.

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Süleyman Demirel Üniversitesinde Hukuk ve Adalet Kulübü tarafından düzenlenen "Neden Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Olmalıdır?" konulu konferans vermek üzere Isparta'ya geldi. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret eden Yavilioğlu, Türkiye'nin 16 Nisan referandumuyla dönüşüm yaşayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Anayasa değişikliğine ilişkin düşüncelerini paylaşmak adına Isparta'da olduklarını belirten Yavilioğlu, "Konferanslarımız için gittiğimiz 13'üncü il Isparta. Cumhurbaşkanlığı sistemini üniversitelere anlatmak üzere Anadolu'yu geziyoruz. Değişiklik niçin yapıldı? Nasıl olacak? sorularını gençlerimizden alıyor ve yanıtlıyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza gençlerimize doğru bilgiler ulaştırmak. Birçok parti düşüncesini ifade etmek suretiyle demokratik ortamda çalışmalarını yapıyor. Bu Anayasa değişikliğini biz MHP ile birlikte Meclis'ten geçirdik. Ortak bir şekilde evet tabanında milletimize anlatıyoruz. Gittiğimiz her yerde demokratik bir çaba var. Öyle umut ediyoruz ki bu mesele 16 Nisan'da evetle bitecek. Milletimizle kucaklaşarak demokratik bir ortamda bitecek" dedi.

"Aslında gecikmiş bir zaman"

Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Yavilioğlu, "Geçmişten aldığımız dersler Türkiye Cumhuriyeti'nde gecikmiş bir sistem değişikliğini var olduğunu gösteriyor. Geçmişte rahmetli Erbakan hocamız, rahmetli Türkeş, rahmetli Muhsin Yazıcoğlu, Süleyman Demirel, Turgut Özal bunlar bir hareketin, bir partinin başında olmuşlar hükümetler kurmuşlar. Tarihi birikimimizin zamanı bu zaman. Aslında gecikmiş bir zaman. Ama bu MHP ve AK Parti'ye nasip oldu. Bu dönüşümü iki güzide partinin çabalarıyla halkımıza anlatmak suretiyle bu ülke yaşayacak ve önünde daha istikrarlı, hükümet tartışmaları, kavgaları olmadan Türkiye'nin önünü açacak bir sistem ortaya çıkacaktır. Gezdiğimiz gördüğümüz yerlerde memnuniyetle karşılanıyor. Bu memnuniyet umut ediyoruz ki 16 Nisan'da sandığa yansıyacak. Milletimiz demokrasi açısından istikrar açısından rahat bir nefes alacak."

Bakan Yardımcısı Yavilioğlu, belediye ziyaretinin ardından Vali Şehmus Günaydın'ı makamında ziyaret etti.

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu: "Türkiye’nin önünü açacak bir sistem ortaya çıkacaktır"

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu: "Türkiye’nin önünü açacak bir sistem ortaya çıkacaktır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim