• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Malili Parlamenterler Uludağ Üniversitesi’ne hayran kaldı

Malili Parlamenterler Uludağ Üniversitesi’ne hayran kaldı
Resmi temaslar için Mali'den Bursa'ya gelen parlamenterler, Uludağ Üniversitesi'ni de ziyaret etti.

Resmi temaslar için Mali'den Bursa'ya gelen parlamenterler, Uludağ Üniversitesi'ni de ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın misafiri olan heyete üniversitede eğitim gören Malili öğrenciler de eşlik etti.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger'in ağırladığı Mali Parlamentosu Mali-Türkiye Dostluk Grubu'na üye Parlamenterler, üniversitenin yürüttüğü çalışmalar ve bütçeleri hakkında bilgiler aldı. Misafirlerine ULUTEK, Merkezi Laboratuvar ve USİM merkezlerini gezdiren Rektör Yusuf Ulcay, Türkiye'nin en büyük kampüsüne sahip 6-7 üniversitesinden birisi olduklarını ve YÖK tarafından seçilen 15 Araştırma Üniversitesi arasında yer aldıklarını açıkladı. Yürütülen projeler hakkında da bilgiler veren Ulcay; "Yakın zamanda kadın hastalıkları ve çocuk hastanemizin ihalelerini tamamlayacağız. Sosyal yaşam merkezi inşaatımızın alt yapı çalışmaları başladı. Akademik yaşam merkezi için projeler tamamlandı. Araştırma vadisi projemizin görüşmelerini sürdürüyoruz. 3. Nesil Üniversite modeliyle üniversitemizi Türkiye'nin en iyileri arasına sokmak için var gücümüzle çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

HEYETDEN MALİ ÜNİVERSİTELERİNE DESTEK ÇAĞRISI

Üniversitedeki yatırımları ve çalışmaları yerinde gören Malili Parlamenterler ise hayranlıklarını gizleyemedi. ULUTEK, Merkezi Laboratuvar Binası ve USİM'i titizlikle inceleyen heyet, Uludağ Üniversitesi yetkililerinin Mali'deki üniversitelerle işbirliği yapmaları için biran evvel girişimlerde bulunacaklarını belirtti. Mali Parlamentosu Mali-Türkiye Dostluk Grubu Mahamadou Lamine Djiguene ise misafirperverlikleri ve ilgilerinden dolayı Rektör Ulcay'a teşekkür etti. Ülkesindeki üniversitelerin eğitim kalitesinin yükseltilmesi adına Türkiye'deki üniversitelerle ciddi görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Djiguene, Uludağ Üniversitesi'nin kendileri açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Ziyaretin sonunda heyet tarafından Rektör Ulcay'a yerel hediyeler takdim edildi. Rektör Ulcay da heyetten bir sonraki dönem YÖS sınavları için Mali'de sınav yeri ayarlayacaklarının sözünü aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim