• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Malik Gençalp: "Spor Adamı Geçinip Küfredenler Hesap Verecekler"

Malik Gençalp: "Spor Adamı Geçinip Küfredenler Hesap Verecekler"
Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Malik Gençalp, sezon değerlendirmesi yaptı.

Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Malik Gençalp, sezon değerlendirmesi yaptı. Zaman zaman çok çirkin olayların yaşandığını belirten Gençalp, "Spor adamı geçinip küfredenler, halk önünde hesap verecekler" dedi.

İzmir Süper Amatör Ligi takımlarından Çeşme Belediyespor'da Teknik Direktör Malik Gençalp, sezonu değerlendirmek üzere basın açıklaması yaptı. Spor ahlakı üzerinde titizlikle durduklarını ve isim vermek istemediğini söyleyen Malik Gençalp, "Spor adamı geçinen insanlar, burada rakibinin maçında küfrettiler. Bu insanlar, yarın öbür gün bu halk önünde hesap verecekler. Bunu herkes böyle bilsin. Biz spor yapmak ve yaptırmak için buradayız. Eğer spor yaptırmak istiyorlarsa buna devam edecekler. Yönetici kişilikleri varsa, buna devam edecekler. Yönetici kişilikleri yoksa eğer, bir büyük olarak onlara tavsiye ediyorum; en kısa yoldan kendi işlerinin başına gitsinler. Çünkü, zamanı geldiğinde tarih onlardan hesap sorar. Bunu böyle bilsinler" diye konuştu.

"KEDERLİ GÜN YAŞATMAMAK İÇİN BEYAZ GİYİYORUZ"

Kimin şampiyon olacağının, kimin küme düşeceğinin kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden Gençalp, "Bu takımın renkleri siyah ve beyaz. Anlamı, keder ve mutluluktur. Kederli gününde siyah giyersin ama biz Çeşme halkına ve Çeşme Belediyespor'u sevenlere kederli gün yaşatmamak için iki sezondur beyaz giyiyoruz. Bunu da ilk kez açıklıyorum. Siyah formamızı çok nadir kullanıyoruz. Çeşme halkına kederli günler yaşatmayacağız" ifadelerini kullandı.

"TRANSFERLER UYUM SAĞLAYAMADI"

Sezon başından beri Çeşme Belediyespor'un olduğu her yerde yarışma olduğunu ve şampiyonluk mücadelesi olduğunu söylediğini ifade eden Gençalp, sözlerine şöyle devam etti:

"Tabii ki, sezon başında o düşünceyle hareket ettik. Alt yapıdaki takımlarımızın bir çoğu şampiyon oldu. Çeşme Belediyespor'un olduğu her yerde iddia vardır. Benim ve teknik heyetteki diğer arkadaşlarımın genel düşüncesi, takıma fazla yabancı futbolcu sokmadan, kendi oyuncularımızla bir üst lige çıktık ve mücadele ediyoruz. Takımın eksik olan yerlerini tamamlamak için 3-4 tane oyuncu aldık. Bu oyuncular transfer edilirken bizim çocuklarımızın asla yetersiz olduğunu düşünmedik. Böyle bir şey söz konusu değil ama bu oyuncuların kapasiteleri yeterli gelmedi. Çoğu ayrıldı, bir kısmı burada kaldı. Uyum sağlayamadılar."

"BEN DE BAŞARISIZIM"

Geçtiğimiz yıl Çeşme Belediyespor'un namağlup şampiyon olduğunu hatırlatan Gençalp, "Teknik adamlığa başladığımdan beri benim için dün diye bir şey yoktur. Bugün vardır. Geçmiş geçmişte kaldı. Biz bu senenin programlamasını yaptık. Şunu da söylemem gerek; ben de başarısızım. Teknik heyet olarak biz başarısızız. Çeşme Belediyespor olarak ligi istediğimiz yerde bitiremedik. Bunun nedenleri var. Teknik heyet olarak bizim hatalarımız da var, başka nedenler de var. Başka nedenler bizi ilgilendirmiyor. Bizi teknik bölümü ilgilendiriyor. Bir türlü geçen seneki havamızı yakalayamadık. Oyuncu bazında, saha içi olarak geçen seneki havamız yok. Bazı oyuncularımızın kafaları tamamen burada olmadı. Bunu Çeşme Belediyespor'u sevmiyorlar anlamında söylemedim. Şartlar öyle getirdi. Ben kendimi de soyutlamıyorum. Teknik heyet olarak zaman zaman yanlış takım seçimleri yaptık, hatalar yaptık. Bunu kendi içimizde paylaştık" diye konuştu.

"ÇÖKÜŞ, ALAÇATI SPOR MAÇINDAN SONRA BAŞLADI"

Çeşme Belediyespor'un bu yıl ligi en az ilk beşte bitirmesi gerektiğini söyleyen Teknik Direktör Gençalp, "Alaçatı maçı, oyuncularım için kötü bir mağlubiyet oldu. Ben 3-4 gün kendime gelemedim. O gün, oyuncularım, psikolojik olarak çok geriye gittiler. İki sefer mağlup olunca, amatör oyuncuları toparlamak kolay olmuyor. Zihinsel olarak geriye gittiler. O çöküşün ardından, Bayındır Spor maçında hakemin çok kötü yönetimi, Hakan'ın oyundan atılması, ikinci golün ofsayt olması, penaltımızın verilmemesi gerilememize neden oldu. Takımda güvensizlik başladı. Hakan takımdan ayrıldı. Takımın omurgasında oynamak zorunda kaldık. Ön Libero oynattığımız Ömer'i bize orada çok direnç getirdiği halde mecburen arkaya çektik. Takımda güç kaybı oldu. Yalnız şunu da belirteyim; "Hakan gitti diye güç kaybı oldu" düşüncemiz kesinlikle yok. Takımdaki tüm oyuncular, Hakan kadar kaliteli, hatta Hakan'ın üstünde kaliteli" açıklamasında bulundu.

"BİZ BİR BÜTÜNÜZ"

Takımın 5 hafta kazanamaması nedeniyle kendisinin de suçlu olduğunu yineleyen Gençalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben "her şeyi gösteriyorum ama benim oyuncularım yapmıyor" demesini bilirim. Hayır, öyle bir şey yok. Biz bir bütünüz. Kesinlikle öyle bir düşüncemiz olmaz. "Oyuncu kötü oynadı da yenildik" diyemeyiz. Belki biz yanlış oyuncu değiştirdik. Biz bir ekibiz. Oyuncularımızla elimizden geldiğince iyi diyalog kurmaya çalıştık ama 2-3 hafta kaybeden takımı, psikolojik olarak hazırlamak kolay olmuyor. Bu, profesyonel liglerde de böyle. Amatör sporcu daha duygusal yapıda olduğu için, hazırlıyorsun ama maça çıktığı zaman söylediklerini değil, kendi bildiklerini yapıyor. O nedenle sıkıntı yaşıyoruz."

"TARAFTARIMIZA SİTEM EDİYORUM"

Çeşme Belediyespor yönetimiyle hiçbir sıkıntıları olmadığını vurgulayan Malik Gençalp, "Yönetim, çoğu profesyonel liglerde olmayan imkanları, bizim emrimize sundu. Takımın, yemesi, içmesi, kampı, giyinmesi ile ilgili olarak bize her türlü imkan sağlandı. O nedenle teşekkür ediyorum. Taraftarımıza ise hep sitem ettim, hala sitem ediyorum. Bu takım, kimsenin takımı değil. Bu takım, Çeşme'nin takımı. Hep taraftarı, tribünlere çağırdım. Çok üzücü bir olaydır. Gaziemir maçında maalesef bizim tribünümüzde Gaziemirliler oturdu. Bizim taraftarlar tellerin etrafındaydı. Bu, hayatım boyunca unutamayacağım acı veren bir gündür" şeklinde konuştu.

"BU KULÜBÜN SAHİBİ TARAFTAR"

Kendi spor kariyerinin artık geride kaldığını ifade eden Gençalp sözlerini şöyle tamamladı:

"Benim kariyerim artık Çeşme. Milli takımda, Adana Spor'da, Altay'da oynamışım, onlar bitti artık. Ben, yönetim tarafından bu takımın başına getirildim. Benim kariyerim artık burası. Taraftar olarak birilerine, bana, belki yönetime de kızabilirsin. Oynayan futbolcuya da kızabilirsin ama yarın ben burada yokum. Sinan Bey yok ya da futbolcu. Bu kulübün sahibi taraftar. Maçlara gelecekler. Taraftarlık vazifelerini yapacaklar. Gerekirse kulübe üye olacaklar. Kulübe destek verecekler. Önce takımı destekleyerek kendi vazifelerini yapacaklar. Eğer takım kötü gidiyorsa, beni mi eleştirirler, yönetimi mi eleştirirler, onların hepsine saygı duyarım. Taraftar, "Maç ne zaman hocam?" diye soruyor. Bir taraftar bunu sorar mı? Taraftardan yana çok sıkıntılıyım. Temennim bunların düzelmesi. Önümüzdeki sezon, Çeşme Belediyespor'un taraftarlarıyla beraber kol kola her maça çıkmasını diliyorum ama taraftar da taraftar olacak. Hiç kimseyle kavga etmeden, hiç kimseye küfür etmeden, sadece Çeşme Belediyespor'u destekleyecek. Nasıl, "takımımız örnek olacak" diyorsak, taraftarımız da kimseyle kavga etmeyerek örnek olacak."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim