• BIST 9524.59
  • Altın 2487.684
  • Dolar 32.5553
  • Euro 34.6917
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Mali Müşavirlere Uygulamalı Seminer

Mali Müşavirlere Uygulamalı Seminer
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından oda üyelerine ve stajyerlerine yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerine...

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından oda üyelerine ve stajyerlerine yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerine "Uygulamalı e-fatura ve e-defter" semineriyle devam edildi.

Oda hizmet binasında düzenlenen bilgilendirme seminerinin sunumu, Mali Müşavir Yusuf Varlı tarafından yapıldı. Mesleki olarak elektronik ortama geçiş yapıldığını ve bu doğrultuda bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini belirten SMMMO Başkanı İsmail Turan, "E-defter ve e-fatura mesleki anlamda bizleri ilgilendiren en önemli konulardan biri. Bu sebeple meslektaşlarımızın kafalarında bazı sorular mevcut. Daha önce ihtisas kursları ve seminerlerle, ilçelerimizde ve Oda binamızda bu konuyu derinlemesine işledik. Fakat bugünkü seminerimiz diğerlerinden biraz daha farklı. E-fatura ve e-defter konusunda karşımıza neler çıkacak hangi adımlara dikkat etmemiz gerekiyor bunları uygulamalı şekilde değerlendireceğiz. Konya SMMMO olarak bu konuyla ilgili üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız ve yapıyoruz. 2016'da mesleğimizi ve mükelleflerimizi yakından ilgilendiren ne kadar konu varsa hepsiyle ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

İSMAİL TURAN'DAN İŞVERENLERE UYARI

10'dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerindeki işverenlerin, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri eğitimi alarak kendi iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceğini kaydeden Başkan İsmail Turan, "Örneğin 10'dan az çalışanı bulunan muhasebe ve hukuk büroları, küçük esnaf diye adlandırılan bakkal, manav, terzi gibi iş yerleri bu eğitimi alarak iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi bulundurma maliyetinden kurtulacaklar. Eğitimler için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında 9 Ekim 2015 tarihinde iş birliği protokolü imzalamıştır. Bu doğrultuda eğitimler Anadolu Üniversitesi tarafından internet üzerinden verilecektir. Eğitim kayıtlarının Anadolu Üniversitesinin e-sertifika portalı üzerinden 15 Ocak'a kadar yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Mali Müşavirlere Uygulamalı Seminer

Mali Müşavirlere Uygulamalı Seminer

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim