• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Mali Müşavirlere Bilirkişilik Eğitim Semineri Verildi

Mali Müşavirlere Bilirkişilik Eğitim Semineri Verildi
Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), mali müşavirlere yönelik "Bilirkişilik Eğitim Semineri" verdi.

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), mali müşavirlere yönelik "Bilirkişilik Eğitim Semineri" verdi. İki gün süren seminerde, mali müşavirlere katılım belgesi verildi.

Mersin SMMMO'nun, 2-3 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlediği "Bilirkişilik Eğitim Semineri'nde, oda üyelerine bilirkişilik detaylarının yanı sıra püf noktaları da anlatıldı. Adalet Akademisi'nde de görev alan eğitmenler verdiği seminerin ilk gününe, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ile Mersin SMMMO

Başkanı Ömer Faruk Tokgöz de katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Tokgöz, Mersin SMMMO olarak üyelerinin eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi. Oda üyelerinin ve dolayısıyla mali müşavirlik mesleğin gelişimi için düzenledikleri etkinlikler ve eğitim takvimi hakkında bilgi veren Tokgöz, mali müşavirler olarak adaletin tecelli etmesinde üstlendikleri önemli role vurgu yaparak, "Bu rolü layıkıyla yapabilmek, üstlenilen sorumluluğun gereğini yerine getirebilmek için Bilirkişilik Eğitimine çok önem veriyoruz" dedi.

Baro Başkanı Antmen de bilirkişilik eğitimlerine verdiği önemden ötürü Oda Başkanı Tokgöz'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı İlker Koçyiğit'in sunduğu "Hukuk Muhakemeleri Kanunu Açısından Bilirkişiliğin Mevzuattaki Yeri, Bilirkişi Yönetmelikleri, Bilirkişilerin Görev ve Sorumlulukları" konulu eğitime geçildi. Sonraki oturumda "Rayiç Değer Bilançosu Uygulaması" konusu Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Aktaş tarafından anlatıldı. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Gültekin Çağrı Karapınar ise Örnek Uygulamalar (İtirazın İptali) ve Meslek Mensupları Açısından Kayyımlık Görevinde Yapılması Gereken Hususlar konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Seminerlerinin ikinci gününde de Ankara Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş, Ankara Batı 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hayrettin Türe ve Gültekin Çağrı Karapınar, oda üyelerine birer sunum yaptı.

Seminer sonunda, eğitimlere katılan oda üyelerine katılım belgeleri verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim