• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Malazgirt’te Çobanlar Diplomalı Oluyor

Malazgirt’te Çobanlar Diplomalı Oluyor
Muş'un Malazgirt ilçesinde, "Sürü yönetimi elemanı" eğitimi ile çobanlar diplomalı oluyor.

Muş'un Malazgirt ilçesinde, "Sürü yönetimi elemanı" eğitimi ile çobanlar diplomalı oluyor.

Malazgirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sürü yönetimi elemanı" kursuna katılanlara, 15 gün süreyle teorik ve pratik eğitimi veriliyor. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere de çobanlık yapabileceklerine dair sertifika belgeleri veriliyor. İlçede 2 yıldan bu yana uygulanan eğitim kapsamında bugüne kadar 25 kişiye belge verilirken, yeni açılan kursa da 14 çoban adayı katıldı. Hava koşullarına bağlı olarak ağılda yemleme, mera alanlarında yönlendirme, hayvan sağlığı, sağım, kırkım, barınak kurma, ırk seçme, bakım, besleme, çoğaltabilme, hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme konularında çoban adaylarına eğitim veriliyor.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde oluşturulan sınıfta veteriner hekim Çilem Eser, kursiyerleri donanımlı hale getirdiklerini belirterek, "Malazgirt'te geçen yıl açtığımız kursta 25 kursiyerimiz belge aldı. Bu yıl ki kursumuzda 14 çoban arkadaşımız daha belgelerini alacak. Kurslarımızda teorik ve pratik olarak eğitimler veriliyor. Kursiyerlerimize sahada karşılarına çıkacak sorunları ve baş edebilme yöntemlerini anlatıyoruz. Eğitimini tamamlayan kursiyerlerimiz daha modern ve bilinçli mesleklerini yapabilecek" dedi.

Kurslara katılan Malazgirtli vatandaşlar ise, "Böyle kursların açılması çok memnuniyet verici. Eskiden hayvanlarımızı yaylalara otlatmaya götürürken nasıl yapacağımızı bilmiyorduk. Şimdi aldığımız eğitimle hayvanlarımızı otlatmanın yanında onların hasta olup olmadığını bileceğiz. Bu kurs sayesinde hayvanlarımız artık telef olmayacak. Bu kursu açan yetkililere çok teşekkür ediyoruz" dediler.

Malazgirt’te Çobanlar Diplomalı Oluyor

Malazgirt’te Çobanlar Diplomalı Oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim