• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Malazgirt’te alt yapı için ilk kazma vuruldu

Malazgirt’te alt yapı için ilk kazma vuruldu
Muş'un tarihi ilçelerinden Malazgirt'te, yıllardır beklediği kanalizasyon ve içme suyu altyapısı için ilk kazma törenle vuruldu.

Muş'un tarihi ilçelerinden Malazgirt'te, yıllardır beklediği kanalizasyon ve içme suyu altyapısı için ilk kazma törenle vuruldu.

Malazgirt Belediyesi Başkan Vekili Soner Kırlı'nın başlattığı proje ile İller Bankasının desteği ile yaklaşık 60 milyona mal olacak 90 kilometreyi kapsayan alt ve üstyapı çalışmaları için temel atma töreni, kesilen kurban ve yapılan dualar ile başladı. 40 yıllık alt yapı özlemin biteceği proje kapsamında tüm mahalle kanalizasyon altyapısına kavuşacak ve tüm içme suyu şebeke ve isale hatları yenilenecek. Yılankıran Caddesi'nde yapılan törende konuşan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Soner Kırlı, nihayet yıllardır büyük bir eksiklik olan alt yapı kanalisazyon çalışmalarının başladığımı söyledi.

"Cumhurbaşkanına teşekkürler"

Başkan Vekili Kırlı, "Artık ilçemizin yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu ve altyapı çalışmalarını başlatıyoruz. Bütün ilçe halkımıza hayırlı olsun. Kazasız belasız bitiririz inşallah. Yapılacak çalışmalar ile ilçenin fosseptikten, sinekten ve kokudan kurtulacaktır. Öte yandan içme suyu arızalarının da son bulacağını başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere İller Bankası Genel Müdürümüz, valimiz, belediye çalışanları ve emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

"Çalışmalar yaklaşık 2 yıl sürecek"

Kanalizasyon çalışmaları ilçede iki yıl süreceğini ifade eden Başkan Vekili Kırlı, "İlçe olarak bu kanalizasyon projesine ihtiyacımız vardı. Proje tamamlandıktan sonra süratle üstyapı çalışmalarımız başlayacak. Zahmetsiz rahmet olmaz. İki yıl boyunca tozdan, çamurdan ve gürültüden dolayı vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı şimdiden ilçe halkımızdan özür dileriz. Kanalizasyon çalışması tamamlandıktan sonra ilçemizde atık su sorunu yaşanmayacak. İnşallah başlattığımız çalışmalarımız ile birlikte ilçemizi sağlam ve modern bir kanalizasyona kavuşturacağız. Bu büyük proje ilçemize hayırlı olsun" dedi.

Temel atma törenine İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Soner Kırlı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Karaoğlan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur İhsan Azap, İlçe Müftüsü Bünyamin Gölcü, Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, MHP İlçe Başkanı Yıldırım Tutar, STK temsilciler, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim