• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Malazgirtli pancar üreticileri kotanın kaldırılmasını istiyor

Malazgirtli pancar üreticileri kotanın kaldırılmasını istiyor
MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, pancar üreticilerinin ilgi beklediğini söyleyerek, "Yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık...

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, pancar üreticilerinin ilgi beklediğini söyleyerek, "Yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba tüm sorunlarımızı çözecektir inşallah" dedi.

Dünya şeker üretiminde yüzde 7'lik paya sahip Türkiye'nin en büyük pancar üretim merkezlerinden biri olan Muş'un Malazgirt ilçesinde, yıllık 75 bin ton pancar üretimi yapılıyor. Pancar üretimi yapan çiftçileri ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın tüm sorunlarını çözeceğine inandığını söyledi. Başkan Kılıç, "Öncelikle Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba'ya yeni görevi hayırlı olsun. Sayın Bakanımız bu bölgenin insanı olduğu için, bölgemizi çok iyi tanıyor. Pancar üretimi yapan çiftçilerimiz artık kotanın kalkmasını istiyor. Malazgirt ilçemize geçen yıl 73 bin kota verdiler, bu yıl kotamız 75 bin. Eğer Bakanlığımız kota sınırını kaldırırsa, Türkiye pancar üretimi yapan ülkeler arasında birinci sıraya gelebilir. Malazgirt ilçesinde üretilen şeker pancarı, Türkiye'de şeker oranı en yüksek olanıdır. O yüzden Bakanlığımız, ilçemizdeki pancar üretimine destek versin. Pancar üretim avanslarını yüksek tutsunlar. Malazgirt pancar üreticisi, Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kendilerine her konuda yardımcı olacağını çok iyi biliyor. Çünkü Bakanımız bölge insanı olduğu için tüm çiftçilerin halini çok iyi biliyor. Ben inanıyorum, Bakanımızla birlikte tarım ve hayvancılık alanında ülke olarak çok daha büyük başarılara imza atacağız" dedi.

20 yıldır Malazgirt'te pancar ekimi yapan Naif Balkaya ise, bu yılki hasattan memnun olduklarını belirtti. Bu yıl verimin iyi olacağını ve bunu da ürünün ekilişinden hasadına kadar olan bölümündeki iyi bakımına bağlayan Balkaya, "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur demişler. Bilinçli üretim yapıp zamanında sularsan, gübresini istenilen kadar zamanında atarsan, tarlanda sana istediğini verir. Biz ürünümüze baktık ve dönümde geçen yıla oranla daha fazla mahsul alacağımızı tahmin inanıyoruz. Bu verim bölgenin ortalamasının üzerindedir. Mahsulümüzün verimli olacağına inanıyorduk, ama bu kadarını beklemiyorduk. Daha önceki yıllarda da yüksek verim alıyorduk, ama bu yılki ürünümüz çok farklı" diye konuştu.

Malazgirtli pancar üreticileri kotanın kaldırılmasını istiyor

Malazgirtli pancar üreticileri kotanın kaldırılmasını istiyor

Malazgirtli pancar üreticileri kotanın kaldırılmasını istiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim