• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Malazgirtli Berber 4.5 G‘ye Hazır

Malazgirtli Berber 4.5 G‘ye Hazır
Muş'un Malazgirt ilçesinde bir berber esnafı ülkemizin 4,5 G'ye geçtiği bu günlerde, gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek adına "akıllı örtü" adını...

Muş'un Malazgirt ilçesinde bir berber esnafı ülkemizin 4,5 G'ye geçtiği bu günlerde, gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek adına "akıllı örtü" adını verdiği bir sistem geliştirerek tıraş olmaya gelen müşteriler örtü üzerindeki şeffaf alandan telefonlarıyla rahatça internete girip mesajlaşma imkânı buluyor.

Malazgirt'te Serhat Altınmakas isimli berber esnafı, yaklaşık 1 saat süren ve müşterilerini az da olsa sıkan tıraş anına ilginç bir çözüm buldu. İlçenin en eski berber salonu, 1969 yıllından bu yana ilçe halkına hizmet veriyor. İlçede yıllardır esnafı olarak çalışan Altınmakas, gelişen çağa ayak uydurmak adına müşterinin tıraş boyunca canları sıkılmaması için ortasında şeffaf bir kısımla telefonlarının ekranını rahatça görebildikleri akıllı örtü sistemini uyguladıklarını söyledi. Tıraş anını daha eğlenceli kılan akıllı örtü sistemini müşterilerinde benimsediğini ifade eden Altınmakas, "İlçemizde göç dolayısıyla çok fazla kimse kalmadı. İlçede kalan vatandaşlarda tıraş olurken sıkılmasın onlarda kaçmasın diye böyle bir uygulama başlattık. 4,5G'ye geçtiğimiz bu günlerde bizde teknolojiye ayak uydurmak istedik. Ülkemizde her geçen gün gelişiyor ve bizimde esnaf olarak buna ayak uydurmamız gerekiyordu. Berbere tıraş olmaya gelen müşterilerimizin en büyük sorunu can sıkıntısı. Biz de bunu ortadan kaldırmak için akıllı örtü sistemini geliştirdik. Akıllı örtünün ortasında şeffaf bir kısım bulunuyor. Bu şeffaf kısımdan müşteriler tıraş esnafından telefonlarının ekranını rahatça görerek, internete girip mesajlaşabiliyor. Böylece sıkıcı olan tıraş işlemi daha da eğlenceli hale gelmiş oluyor. Biz bu örtüleri toptancılarımız dan talep ettik ve bizim talebimiz doğrultusunda tasarlandı" dedi.

Akıllı örtü ile tıraş olana Ömer Özek isimli genç ise, uygulamadan gayet memnun olduğunu kaydederek, tıraş olurken rahatlıkla internette gezip sosyal medyayı kullanabildiğini ifade etti.

Malazgirtli Berber 4.5 G‘ye Hazır

Malazgirtli Berber 4.5 G‘ye Hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim