• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Malazgirt SYDV Mütevelli Heyeti Seçimi

Malazgirt SYDV Mütevelli Heyeti Seçimi
MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nda (SYDV) bir yıl boyunca görev yapacak mütevelli heyet için üye...

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nda (SYDV) bir yıl boyunca görev yapacak mütevelli heyet için üye seçimi yapıldı.

Mütevelli heyetin muhtar üyelerinin seçimi Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı. Divanın oluşumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündeme geçildi. Mütevelli heyeti seçiminden önce kürsüye çıkan Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı, "Bir sene boyunca birlikte çalışacağımız arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum. Heyetimizi seçmeden önce 2015 yılında Malazgirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yaptığı yardımlardan kısaca söz etmek istiyorum. Kesinlikle vakıf olarak yaptığımız yardımların Avrupa Birliği ile alakası yoktur. Vatandaşlarımızda şöyle bir kanı var. Bu yapılan yardımları "Avrupa Birliği gönderiyor" diye. Bakalım devletimiz bu yardımları kestiği zaman Avrupa Birliği bu yardımları yapabilecek mi? Kesinlikle bu yapılan yardımları devletimiz ve mevcut hükümetimiz yapmaktadır. Biz devletin temsilcisi olarak, vakfımıza gelen paraları bir şekilde halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz Ayni veya nakdi. Biz bir vesileyiz. Gelen yardımları en güzel şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmanın gayreti içindeyiz. Vakfımıza gelen yardımları en güzel şekilde hak sahiplerine ulaştırmak bizim en büyük vazifemizdir. Çocuk parası olarak bildiğiniz "Şartlı Eğitim Yardımı'ndan 6 bin 84 kişiye toplam 1 milyon 758 bin TL, Şartlı Sağlık Yardımı kapsamında 3 bin 775 kişiye 1 milyon 76 bin TL, yine bizim ayni yardımlarımızdan 14 bin 54 kişiye 1 milyon 189 bin TL, gebelik yardımlarına 402 kişi faydalanmış ve 77 bin 155 TL yardım yapılmıştır. Yine gıda yardımları adı altında yaptığımız yardımlarımız var ve 5 bin 449 kişiye 300 bin 836 TL harcama yapılmıştır. Kömür yardımı kapsamında 30 bin 424 kişiye 6 milyon 559 bin TL maliyetinde yardım yapılmıştır. Asker ailelerine, eşi vefat etmiş kadınlara, engelli aileler ve engelli vatandaşlarımız, yaşlı aylığı ve son zamanlarda çıkan muhtaç asker çocuğu yardımlarını sayabiliriz. Ayrıca öksüz ve kimsesizler için yardımlarımız oldu. Bu yukarda saydığımız yardımlarımızın toplam gideri 17 milyon 304 bin TL'dir" dedi.

Yeni yıla huzur içinde girmeyi temenni eden Kaymakam Karlı, "Aslında 31 Aralık Mekke'nin de fethidir. Ben yeni yıla gireceğimiz bugünlerde hem Mekke'nin fethini, hem de vatandaşlarımızın yeni yıllarını şimdiden tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından yapılan seçimlerde ilçe köylerinden Kılıççı Köyü Muhtarı Metin Kılıç ve ilçe merkez mahallerinden Saltukgazi Mahallesi Muhtarı Erkan Şancı, 2016 yılı Malazgirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) mütevelli heyetine seçildi.

Malazgirt SYDV Mütevelli Heyeti Seçimi

Malazgirt SYDV Mütevelli Heyeti Seçimi

Malazgirt SYDV Mütevelli Heyeti Seçimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim