• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Malatyalı İş Adamları Başarı Sırlarını Anlattı

Malatyalı İş Adamları Başarı Sırlarını Anlattı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından 2016 Kültürel Etkinlikler Kuşağı kapsamında Malatyalı iş adamları Yunus...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından 2016 Kültürel Etkinlikler Kuşağı kapsamında Malatyalı iş adamları Yunus Akdaş ve Yenal Göğebakan, Malatya Kariyer Günleri'ne konuk oldu ve başarılarının sırlarını anlattı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gencay, İş Adamları Yunus Akdaş ve Yenal Göğebakan, kurum kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Programın açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, gerek siyasette gerekse iş dünyasında çok değerli Malatyalıların olduğuna dikkat çekti. Mumcu, "Bahsettiğimiz hemşehrilerimizden bugün çok değerli sadece ikisini sizlerle buluşturuyoruz. İş adamlarımız başarı hikayelerini sizlerle paylaşacaklar. Başarı yolu asla tesadüf taşlarıyla döşenmemiştir. Mutlaka bir azmin, kararlılığın sonucu başarı hikayeleri ortaya çıkıyor. Hakikaten Anadolu'da çok örnekleri vardır ama Malatya'mızın sağlıkta, turizmde olsun siyasette olsun bir çok alanda çok değerli isimleri var. Gençlerin, hayatta takip edecekleri yıldızları ve modelleri olması gerekiyor. Kendi inanç ve değerlerimiz ışığında dünya hayatımızda da bir şeyleri başarmak, yapmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak, düzenlediğimiz programlarla gençlerimizin yarınlarına istikamet verebilirsek kendimizi çok mutlu addedeceğiz" diye konuştu.

Daha sonra Hasan Koç'un moderatörlüğünde İş Adamları Yunus Akdaş ve Yenal Göğebakan, başarı hikayelerini anlattı. Türkiye'nin en büyük yazılım firmasının kurucu ortağı ve halen genel müdürü olduğunu kaydeden Yenal Göğebakan, 1989 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden şeref öğrencisi olarak mezun olduğunu ve yüksek lisansın ardından başladığı doktorasını başarı hırsı dolayısıyla yarıda bırakarak iş hayatına atıldığını anlattı. Bütün eğitim hayatındaki öğretmenlerine teşekkür eden Göğebakan, "Şu an şirketimizde 450 yazılım mühendisi çalışıyor. Yurt içi ve dışında çeşitli büyük ölçekli projeler geliştiriyoruz. Ama şirket kurulduğu zaman hiçbir şey kolay değildi. İlk başta hiç para kazanamadık. Şirketimiz üçüncü bodrum katta kurulmuş ve hatta ilk zamanlar temizliğini kendimiz yapıyorduk. Tabi yılmadan gece gündüz demeden çalışıyorduk. Sadece hayallerinizin olması yetmiyor, bu hayalleri gerçekleştirmeniz için çalışmanız da gerekiyor. Büyük küçük hiçbir projeyi ayırt etmedik. Söze çok büyük önem verdik ticarette. Teknolojiye çok önem verdik. Dünyanın hemen hemen her yerinde bir takım projeleri geliştirmek için, ülkemizin adını duyurmak için çok çaba gösterdik. Türkiye'nin adını çeşitli yarışmalarda en iyi şekilde temsil ettik ve 2003 yılında yazılım Oskar'ı sayılabilecek yarışmada Türkiye'ye birinciliği getirdik. Siz sadece bir sınava veya sadece belirli bir başarıya odaklanırsanız hayatta mutluluğu ve toplam başarıyı sağlayamazsınız. Bundan dolayı hem bedensel olarak yani sporda hem zihinsel olarak yani derslerde hem de duygusal olarak edebiyat ve hobileriniz gibi konularda kendinizi geliştirmeli ve ona göre hayatınıza yön vermenizi tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

"HAYAT, HAVAYA ATILAN 5 TOPLA OYNAMAYA BENZER"

İş Adamı Yunus Akdaş ise hayatında çok zorluklarla karşılaştığını anlatarak, hayat hikayesinde bazı bölümler paylaştı. Hayatın havaya atılan 5 topla oynamaya benzediğini de ifade eden Akdaş, "Bu toplardan 1 tanesi lastik, diğer 4 top cam toptur. Bu toplar, biri işiniz, biri aileniz, biri sağlığınız, biri dostunuz, biri de benliğiniz. Bu toplardan lastikli olanı yere düşürdüğünüz zaman zıplatabilirsiniz, hayatı zıplatabilirsiniz. Ama diğerleri düştüğü zaman sağlınız düştüğü zaman kırılır, parçalanır, yerine koyamazsınız. Dostlarınıza sımsıkı sarılmadığınız zaman, dostlarınızı kaybedersiniz, dostlarınız kırılır. Halbuki insanoğlu parayı çok sevdiği için hayata oradan anlam verildiğine inandığı için para kazanmak için zaman zaman dostlarını zaman zaman da akrabalarını kaybedebilir. Bu maalesef yaşadığımız hayatta yanlışların ta kendisidir" şeklinde konuştu.

Soruların da cevaplandırıldığı programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, konuşmacılara kayısı takdim etti.

Malatyalı İş Adamları Başarı Sırlarını Anlattı

Malatyalı İş Adamları Başarı Sırlarını Anlattı

Malatyalı İş Adamları Başarı Sırlarını Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim