• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Malatyalı gazeteciler, tutuklu meslektaşları için dayanışma nöbeti tutacak

Malatyalı gazeteciler, tutuklu meslektaşları için dayanışma nöbeti tutacak
Malatya'da gazeteciler, Çağdaş Gazeteciler Derneği Şubesi'nin öncülüğünde 18 Aralık Cuma günü, tutuklu gazeteciler için dayanışma nöbeti etkinliği...

Malatya'da gazeteciler, Çağdaş Gazeteciler Derneği Şubesi'nin öncülüğünde 18 Aralık Cuma günü, tutuklu gazeteciler için dayanışma nöbeti etkinliği gerçekleştirecek.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Şube Başkanı İbrahim Göçmen, dernek yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında medya kuruluşlarına yapılan iktidar baskısını kınadı. Hükümeti eleştiren basın kuruluşlarının iktidar tarafından baskı gördüğünü ifade eden Göçmen, 32 gazetecinin haber yaptıkları için mesnetsiz suçlamalarla cezaevine atıldığını dile getirdi.

"Gazete binalarının taşlanması, gazetecilerin sivil faşistlerce darp edilmesi, basın kuruluşlarına el konması, bu cezalandırma sisteminin uygulamalarıdır" diyen Göçmen, şunları kaydetti: "Ülke içinde sıkıyönetim uygulamaları, ülke dışında da uluslararası kirli ilişkilerin taşeronu olarak savaş siyasetini uygulamaya koyan Recep Tayyip Erdoğan ile AKP hükümetinin yeni dönemde üstlendiği temel misyonun "Savaş Hükümeti" olduğu net olarak görülmektedir. Recep Tayyip Erdoğan ve araç olarak kullandığı AKP iktidarı, uyguladıkları bu kirli savaş siyasetini istisnasız her alanda uygulamak istemektedir. Bu planın en önemli alanlarından birini de basına yönelik sindirme, yıldırma ve baskı politikaları oluşturmaktadır. "Halkın doğru haber alma hakkı" çerçevesinde mesleklerinin gereği olarak eleştirel haberler yapan basın yayın kuruluşları çeşitli yollarla cezalandırılmaktadır. Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'nun (TGDP) cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan 4'ü imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü olmak üzere 32 gazeteci meslektaşımız AKP iktidarı tarafından yine gazetecilik mesleğini icra etmeleri sebebiyle cezaevlerinde tutulmaktadır."

Son olarak gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül'ün tutuklandığını anımsatan Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı, "Son olarak iki meslektaşımıza yönelik baskı ve sindirme politikasıyla halkın doğru bilgilenme hakkının önüne geçilmek istenmiştir. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül, artık herkes tarafından açık açık seslendirilen Recep Tayyip Erdoğan ile AKP Hükümeti'nin terör örgütü IŞİD'e verdiği desteği belgeleriyle kanıtladıkları için tutuklandılar. IŞİD'e silah gönderilmesi ve bu örgüte nasıl militan sağlandığına ilişkin süreçleri tartışmasız gerçeklerle kamuoyu ile paylaşan iki gazetecinin haberleri nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti'nin yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanması gerekirken, tersi oldu ve iki meslektaşımız ağır suçlamalarla hakim karşısına çıkmak zorunda bırakıldı. Basına ve basın mensubu arkadaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen her hukuksuzca saldırıya karşın, iktidar cenahı hep bir ağızdan cezaevlerinde bulunan gazetecileri ya yasadışı örgüt üyeliğinden ya da casusluktan yargılamış, gazetecilik mesleğini itibarsızlaştırarak halkın haber alma özgürlüğü engelleyerek düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamına girecek tüm pratikleri kanunsuzluk olarak ilan etmiştir." diye konuştu.

Tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan İbrahim Göçmen, "Bizler gazeteciler olarak cezaevlerinde tutuklu bulunan meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını ve özelde basın ve genelde tüm halkımız üzerinde uygulamaya konulan düşünce ve ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü alanlarında ki engellerin kaldırılmasını ve evrensel insan hakları çerçevesinde değerlendirilen bu haklarımızın hiçbir tereddüde mahal vermeyecek şekilde güvence altına alınmasını istiyoruz. Bu sebeple cezaevlerinde tutuklu bulunan meslektaşlarımızla dayanışmak ve Recep Tayyip Erdoğan iktidarının toplumu baskı ve zorla yönetme politikalarına karşı durmak amacıyla 18 Aralık Cuma günü saat 18.00 ile 22.00 arası çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya şube binasında dayanışma nöbet eylemi gerçekleştireceğiz. Demokrasi ve insan haklarından yana tüm kurumları ve halkımızı tutuklu gazetecilerle dayanışmak amacıyla nöbet tutma eylemimize destek vermeye çağırıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim