• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Malatya’dan Putin’e ‘Barış’ Evi

Malatya’dan Putin’e ‘Barış’ Evi
Malatyalı Kenan Durgun, yaptığı beyaz kuş köşkleriyle 8 devlet başkanına barış gönderiyor.

Malatyalı Kenan Durgun, yaptığı beyaz kuş köşkleriyle 8 devlet başkanına barış gönderiyor. Türkiye'nin şu sıralar gerginlik yaşadığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de kuş köşkü göndereceğini ifade eden Durgun, beyaz renge boyadığı kuş köşklerinin beyaz güvercini yani barışı ve dostluğu simgelediğini belirtti.

30 yıl önce hobi olarak kuş köşkleri yapmaya başladığını söyleyen 68 yaşındaki Kenan Durgun, emekli olunca boş durmak yerine kuşlara köşkler yapmaya karar verdiğini belirtti. Hemen hemen bütün belediye başkanlarına hediye olarak ikişer ve dörder tane, bazı bakanlara bürokratlara, Meclis'e, TRT Genel Müdürüne gibi birçok yere kuş köşkü gönderdiğimi aktaran Durgun, unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği ayakta tutmaya çalıştığını söyledi. Durgun, "Osmanlı'dan kalan bu geleneğin yaşatılması için her yere göndermeye çalışıyorum. Unutulmuş olan geleneğimizi yaşatmak için uğraşıyorum. Gönderdiğim ürünlere karşılık olarak yüzde 5 bile bir geri dönüş olmadı. Bir teşekkür ya da hediyenizi aldık dahil denilmedi. Kuş köşklerini astılar mı asmadılar mı onu da bilmiyorum. Ben bu köşkler için en az 2 gün emek çekiyorum, özenle hazırlıyorum. Herhangi bir beklentim yok sadece gelecek nesillerin de bu geleneği bilmesini istiyorum. Yerdekilere biz merhamet edelim ki göktekilerden merhamet bekleyelim, bu düşünceyle hareket ediyorum" şeklinde konuştu.

Özenle hazırladığı kuş köşklerini şimdi de 8 devlet başkanına göndereceğini ifade eden Durgun, beyaz olan kuş köşklerinin barışı simgelediğini aktardı. Kenan Durgun, "Şimdilik 8 devlet başkanına göndermeyi düşündüm. Rusya, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Çin, Pakistan, Azerbaycan ülkelerinin devlet başkanlarına göndereceğim. Bir ara Rusya'ya göndermekten vazgeçer gibi oldum. Çünkü göndereceğim kuş köşklerinin altında dalgalanan Türk bayrağı var. Şu sıralarda iki ülke arasında gerginlikten dolayı iptal etmeyi düşündüm. Ama ben bir vatandaşım herkes bana ne diye düşünürse dostluğu yakalayamayız. Öyleyse mücadele etmek gerekiyor. Benim yaptığım da insanların hoşuna gidecek ve kalplerini yumuşatacak bir eser. Hepsini de özellikle beyaz yaptım. Bundaki düşüncem ise beyaz güvercini temsil etsin diye ve beyaz güvercin de barışı simgeliyor. Kuş köşkleri için koliler aldım ve kolilerin içine Malatya kayısısı koydum, ayrıca her bir devlet başkana mektup yazdım. Bir Türk halkı olarak, diğer ülkelerin vatandaşlarına dostluğu göndereceğim. Şu günlerde dünyamız ateş çemberi içerisinde, özellikle İslam dünyamız. Bunun sönmesini temenni ediyorum. İnşallah emeklerimiz boşa gitmez. Ülkemiz adına hayırlı bir iş yapmak istedim" diye konuştum.

Malatya’dan Putin’e ‘Barış’ Evi

Malatya’dan Putin’e ‘Barış’ Evi

Malatya’dan Putin’e ‘Barış’ Evi

Malatya’dan Putin’e ‘Barış’ Evi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim