• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Malatya’dan Bahçeli’ye Şartlı Destek

Malatya’dan Bahçeli’ye Şartlı Destek
MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye desteğini açıklarken, olağanüstü kongre taleplerine demokratik talep olarak bakılması...

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye desteğini açıklarken, olağanüstü kongre taleplerine demokratik talep olarak bakılması gerektiğini söyledi.

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, parti binasında düzenlendiği basın açıklamasında, konuşmasına son dönemlerde sürdürülen operasyonlarda şehit düşen asker ve polisleri anarak başladı. Partideki olağanüstü kongre talepleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Erdem, "1 Kasım seçimlerinden sonra İl başkanı olarak sonuçtan memnun olmam söz konusu olamaz. Seçimin genel merkezimiz tarafından sorguya alındığını biliyoruz. Teşkilatlarımızdaki yanlışlıklarımız elbette araştırılmalı. Bu süreç içerisinde olağanüstü kongre talepleri de olabilir. Buna demokratik talep olarak bakılmalı. Ancak bu yapılırken kırıp dökmeden, MHP'nin özüne zarar vermeden, ülkücü camiayı bir birine düşürmeden, bir olgunluk içerisinde bu süreci geçirmemiz gerekmektedir. Yine bu süreç içerisinde her türlü hukuk uygulamaları denenerek, hukukun ön gördüğü bir tarihte kurultay yapıldığında Ülkücü irade elbette genel başkanını seçecektir. Bu süreç içerisinde ülkenin düştüğü bu kaostan sıkıntıdan dar boğazdan çıkışı yine Milliyetçi hareketle olacaktır. Bu nedenle aramıza girecek her türlü fitne fesada karşı Ülkücü irade uyanık olmalı, bir birini sevgi ve muhabbetle kucaklamalı. Her türlü fikir ayrılıkları olabilir. Ama sonuçta, biz Ülkücüyüz, biriz, sevinçte tasada, düğünde cenazede, biz biriz" dedi.

Bahçeli'ye desteğini de açıklayan Erdem, "Teşkilatımla yapmış olduğum istişare sonucunda Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Dr Devlet Bahçeli'nin yanında olduğumuzu ve emrinde olduğumuzu bildiririm" ifadelerini kullandı.

Dış politikadaki Barza'nin tutumunu da eleştiren Erdem, "Herkeste alenen biliyor ki Barzani'nin Türk Milleti ile dostluğu olmamıştır olamazda" ifadesini kullandı. Güneydoğu'da ve Doğuda yürütülen operasyonları da değerlendiren Erdem, "Çözüm süreci olarak halka lanse edilen 2013 den 7 Haziran 2015 seçimlerine kadar süre, çukur açma tünel kazma ve mühimmat yığma süreci olarak geçilmiştir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim