• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Malatya’da Teröre Tepki Çığ Gibi Büyüyor

Malatya’da Teröre Tepki Çığ Gibi Büyüyor
Geçtiğimiz gün Ankara Kızılay'da meydana gelen ve 37 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıya Malatya'dan tepki çığ gibi büyüyor.

Geçtiğimiz gün Ankara Kızılay'da meydana gelen ve 37 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıya Malatya'dan tepki çığ gibi büyüyor.

Onlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına son olarak, Memur-Sen Malatya Şube Başkanlığına bağlı Sendikalar ortak bir basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi. Memur-Sen Malatya İl Binasında toplanan grup adında açıklamalarda bulunan Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Türkiye'nin, terörü ve terör örgütlerini bitireceğini söyledi. Yıldırım, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek "Bu saldırının failleri, insanlıktan çıkmış ve insanlıktan nasipsiz hainlerdir. Bu vicdan yoksunu katiller, eylemleriyle doğrudan insanı, insan onurunu ve insanlığı hedef alıyorlar. Bu cani saldırı, Türkiye'ye, Türkiye'nin bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır. Bu kahpe saldırı, birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır" ifadelerini kullandı. Yıldırım, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Büyük Memur-Sen ailesi olarak, insan onurunu korumaya, Türkiye'nin bütünlüğüne sahip çıkmaya, milletin ve iradesinin yanında yer almaya, birlikte yaşama kültürümüzün ve kardeşlik iklimimizin zeminini güçlendirmeye, sivil siyasetin etki alanını daha da genişletmeye, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu siyasal düzen içerisinde demokratik standartları yükseltmeye, Türkiye'nin aydınlık gelecek yolculuğuna katkı sunmaya ve milletimizin huzur, refah ve barış içerisinde yaşamasında sorumluluk almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Terör örgütünün köşeye sıkıştığını belirten Yıldırım, "Son dönemde yoğunlaştırılmak istenen terör saldırılarını da terör örgütlerinin son çırpınışları ve yok oluş feryatları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine olan inancımız tamdır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim