• BIST 9679.8
  • Altın 2485.69
  • Dolar 32.4217
  • Euro 34.4363
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Malatya’da, Şehit Yakınlarına Ve Gazilere Yemek Verildi

Malatya’da, Şehit Yakınlarına Ve Gazilere Yemek Verildi
Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıldönümü dolayısıyla Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Şehit Polis aileleri ve Gaziler onuruna yemek...

Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıldönümü dolayısıyla Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Şehit Polis aileleri ve Gaziler onuruna yemek verildi.

Yemeğe Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Malatya İl Emniyet Müdürü Doktor Ömer Urhal, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Vali Yardımcısı Miktat Alan, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, POMEM Müdürü Faruk Nalçacı, İl Müftüsü Ümit Çimen, Cem Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk, dernek üyeleri, Şehit Polis aileleri ve Gaziler, Emniyet amir ve müdürleri ile çok sayıda emniyet personeli yer aldı.

Yemek programında bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal "Bizler gönüllerde abideleşen cesaret, fedakarlık ve feragat timsali kahraman şehit ve gazilerimizle daima iftihar etmekteyiz. Uğruna canlar feda edilen bu kutsal topraklar bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Toplumsal barışımızın, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimizin değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Teşkilatımızın 171. Kuruluş yıldönümü haftasında, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, şehit aileleri ve malullerimize kapılarımızın ve gönlümüzün her zaman açık olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise polis teşkilatının kurulduğu günden beri ülkenin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için her zaman üstün bir gayret ve fedakarlık içerisinde olduğunu söyledi.

Kamçı. "Halkımız için fedakarca görev yapan emniyet teşkilatımız, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, milletimizin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumayı hukukun üstünlüğü çerçevesinde her daim temel ilke edinmiştir. Türk Milletinin dünyada eşi ve benzeri görülmemiş hasletleri vardır. Bunların başında vatanı, milleti, namusu ve bayrağı için, gözünü hiç kırpmadan canını seve seve feda edebilmesi gelir. Türk Devletini, dünyada en eski devlet ve millet geleneğine sahip ülkelerden biri kılan da şüphesiz bu özelliktir. Gelecekte de devletimiz ve milletimizin ilelebet payidar kalmasının teminatı budur. Vatanın bölünmez bütünlüğü ile milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen Şehitlerimizin aziz hatıralarına ne yapılsa şüphesiz azdır. Onların ruhu ancak milli birlik ve beraberliğimizi korudukça, onların uğrunda şehit oldukları değer ve ideallere sahip çıkıldıkça ruhları şat olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illerde bölücü terör örgütüne karşı icra edilen operasyonlar sırasında yaralanan polis memurlarına plaket takdim edildi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 19 Şubat 2016 günü el yapımı patlayıcı ile yaralanan Komiser Lakin Özdoğan" a plaket verirken 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 21 Şubat 2016 tarihinde el yapımı patlayıcı ile yaralanan Polis Memuru Mahmut Gökdoğan'a, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, 04 Mart 2016 tarihinde bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı ile yaralanan ve aynı zamanda Başsavcı Yılmaz'ın lise arkadaşı olduğu öğrenilen Polis Memuru Musayi Kazım Yıldırım'a, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, 02 Mart 2016 tarihinde el yapımı patlayıcı ile yaralanan Polis Memuru Ahmet Şahin'e ve İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal da 15 Mart 2016 tarihinde uzun namlulu silah ile yaralanan Polis Memuru Hasan Basri Çelik'e plaketlerini verdiler.

Plaketlerin verilmesinin ardından protokol üyeleri ve eşleri, yemeğe katılan şehit yakınlarının ve gazilerin masalarını ziyaret ederek onlarla sohbet ettiler.

Malatya’da, Şehit Yakınlarına Ve Gazilere Yemek Verildi

Malatya’da, Şehit Yakınlarına Ve Gazilere Yemek Verildi

Malatya’da, Şehit Yakınlarına Ve Gazilere Yemek Verildi

Malatya’da, Şehit Yakınlarına Ve Gazilere Yemek Verildi

Malatya’da, Şehit Yakınlarına Ve Gazilere Yemek Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim