• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Malatya'da seçim kavgası: 2 yaralı

Malatya'da seçim kavgası: 2 yaralı
Yeşilyurt ilçesinde çıkan kavgada, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Şahin ve bir vatandaş, taş isabet etmesi sonucu hafif yaralandı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde cumhurbaşkanı seçimi sırasında çıkan kavgada, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Şahin ve bir vatandaş, taş isabet etmesi sonucu hafif yaralandı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Yeşilyurt ilçesi Sütlüce Mahallesi'nde MHP İl Başkanı Arif Yıldız ve beraberindeki 10 kişilik grup ile 1168 nolu sandık başkanı arasında tartışma yaşandığı ifade edildi.

Tartışmanın ardından mahalleye jandarma ekiplerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saat 15.30 sıralarında Sütlüce Mahallesi'ne tekrar gelen kalabalık MHP'li grupla mahalle halkı arasında tartışma büyüyerek arbedeye dönüşmüştür. Tartışan vatandaşlar, karayolu üzerine doğru taşmış olup, yolda kısa süreliğine trafik aksamasına sebebiyet vermişlerdir. Atılan taşlar neticesinde, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Şahin ve bir vatandaş, hafif şekilde yaralanmıştır. Sayın Vali'nin talimatıyla İlçe Kaymakamı ve İl Jandarma Komutanı'nın olay mahalline intikalleriyle olay tamamen yatıştırılmıştır. Çevik kuvvet ekipleri, olay mahalline takviye kuvvet olarak sevk edilmiş, sükunet sağlanmış ve kalabalık dağıtılmıştır."

Bu arada, arbede sırasında yaralanan vatandaşın isminin Hasan Kılınç olduğu öğrenildi.

- MHP İl Başkanı Yıldız'ın açıklaması

MHP İl Başkanı Arif Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MHP Genel Merkezi'nden kendisine Sütlüce Mahallesi'nde başkalarının yerine oy kullanıldığı yönünde bilgi verildiğini belirterek, bunun üzerine mahalleye gittiğini söyledi.

Söz konusu sandıkta oy kullananların attığı imzaların birbirine benzediğini iddia eden Yıldız, buna itiraz ettiğini ve sandık başkanıyla tartıştıklarını belirtti.

Okula gelen mahalle halkının kendilerine tepki gösterdiğini, araçlarını tekmelemeye ve taşlamaya başladığını öne süren Yıldız, olaylar üzerine ayrıldıkları mahalleye bir süre sonra tekrar gittiklerini belirterek, "Mahalle halkı yolumuzu kesti, araçlarımıza ateş edildi, araçlarımızda saçma izi var. Jandarma havaya ateş ederek olayı yatıştırdı. Olayda, İlçe Jandarma Komutanı ile bir kişi yaralandı" diye konuştu.

Yıldız, mahalledeki seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvurduklarını söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim