• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Malatya’da Kuzey Çevreyolunun temeli atıldı

Malatya’da Kuzey Çevreyolunun temeli atıldı
Malatya'da 53,6 kilometrelik Kuzey Çevreyolunun temeli Bakanlar Ahmet Arslan ve Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla atıldı.

Malatya'da 53,6 kilometrelik Kuzey Çevreyolunun temeli Bakanlar Ahmet Arslan ve Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla atıldı.

Malatya için yıllardır gündemde olan ve şehir trafiğini de önemli ölçüde rahatlatacak olan Kuzey Çevreyolu için ilk kazma vuruldu. Toplam proje tutarı 227 milyon lira olan Malatya Kuzey Çevre Yolu 53,6 kilometre uzunluğunda olacak. Güzergah üzerinde 14 adet farklı seviyeli kavşak, 28 adet altgeçit, 3 adet DDY geçit ve 4 adet hidrolik köprü bulunacak olan çevreyolunun tamamlanması ile özellikle sürücülerin transit geçişleri ile daha konforlu bir ulaşım sağlamış olacak.

Kuzey Çevreyolunun temel atma töreni Akçadağ Bahri Mahallesi girişinde düzenlenen tören ile atıldı. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mevcut çevreyolunun şehir merkezinin içinden geçtiğini ve bu durumun kentin gelişimini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Yeni yapılacak olan Kuzey Çevreyolunun bu kapsamda önemli olduğunu belirten Çakır, "Malatya'nın geleceği açısından bu projeyi önemsiyoruz" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise geçmişten bu yana projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Gerçekten bizi önemli bir kamburdan kurtardılar" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da yaklaşık 15 yıldır Malatya'nın bir çevreyolu özleminin olduğunu dile getirerek, "Gelişen ve büyüyen Malatya'mızda normal çevreyolumuz ana yol haline gelmişti. Bu yüzden temelinin attığımız yeni Kuzey Çevreyolu kentimiz için son derece önemli bir projedir" dedi.

Ülkenin geliştiğini ve bu değişimde Malatya'nın da yer aldığını ifade eden Vali Mustafa Toprak ise, "Her gün bir yeni yatırım ile taçlandırıyoruz. Temelini atacağımız bu proje hakikaten Malatyalıların gönlünde çok önemli bir yer tutuyordu" ifadelerini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de 15 yıldır gündem de olan ve hayal olarak görülen Kuzey Çevreyolunun temelini atmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kuzey Çevreyolunun Malatya için önemli bir proje olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Esasında sadece Malatya için değil Doğu Anadolu, Kuzey ve Güney'deki iller için önemli bir proje. Bu proje özellikle transit taşımalarda lojistik taşımalarda ve en önemlisi vatandaşımızın konforlu bir şekilde seyahat etmesi noktasında önemli bir eksiği inşallah bugün atacağımız temelle gidermiş olacağız" diye konuştu.

Hizmet kervanında bir işi daha başlatmış olmanın memnuniyeti içerisinde olduklarını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, "İnşallah bu projeyi de biran önce bitirip Malatyalıların hizmetine sunmuş olacağız" dedi. Kuzey Çevreyolunun sadece Malatya'ya değil Malatya üzerinden Karadeniz'e, Akdeniz'e, Doğu Anadolu'ya giden bütün insanlarımızın hizmetine özellikle seyahati kolaylaştırarak süreleri azaltarak hizmet edeceğimiz bir projeyi daha hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Ülkenin artık hızlı trenle tanıştığını da ifade eden Bakan Arslan, hızlı tren koridorlarının Malatya'dan geçmesi gerektiğini söyledi. Sivas'a kadar hızlı tren projesinin devam ettiğini belirten Arslan, "Sivas'tan Malatya'ya kadar 125 kilometrelik hattın hızlı tren hattı haline getirilmesi ile ilgili çalışmalar başladı. Ama bunun gelip Malatya'da kalmaması, Malatya'dan daha da doğuya devam etmesi adına Malatya-Elazığ arasındaki 84 kilometrelik hattında hızlı tren standardına getirilmesi ile ilgili proje ihaleleri yapılıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Bakanlar Arslan ve Tüfenkci'nin yanı sıra protokol üyeleri tarafından Kuzey Çevreyolunun temeli atıldı.

Malatya’da Kuzey Çevreyolunun temeli atıldı

Malatya’da Kuzey Çevreyolunun temeli atıldı

Malatya’da Kuzey Çevreyolunun temeli atıldı

Malatya’da Kuzey Çevreyolunun temeli atıldı

Malatya’da Kuzey Çevreyolunun temeli atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim