• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Malatya’da Karaciğer Nakli Hastanesi’nin Açılışı Yapıldı

Malatya’da Karaciğer Nakli Hastanesi’nin Açılışı Yapıldı
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Hastanesi, Öğrenci Merkezi, Olimpik Açık Yüzme Havuzu ve Kale Su Sporları Merkezi, Gümrük...

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Hastanesi, Öğrenci Merkezi, Olimpik Açık Yüzme Havuzu ve Kale Su Sporları Merkezi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekilleri Taha Özhan, Nurettin Yaşar, Öznur Çalık, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, bölge üniversite rektörleri, il ve ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan töreninde önce açılışı yapılan Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Hastanesi, Öğrenci Merkezi, Olimpik Açık Yüzme Havuzu ile Kale Su Sporları Merkezi'ni tanıtan sinevizyon gösterimi izletildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanlığı bulunduğu dönemde Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin karaciğer nakli konusunda gösterdiği başarının desteklenerek daha da ilerlemesi gerektiğini her zaman dile getirdiğini söyledi. Tüfenkci, "Sağlanan başarıların kısa bir sürede Karaciğer Nakli Hastanesi ile taçlandırılması bu başarıların daha da sürdürülebilir olması açısından son derece önemlidir. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, gerçekleştirdiği icraatlarıyla üniversitemizi önemli bir noktaya getirmiştir. Önemli ve başarılı hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, açılışını gerçekleştireceğimiz yatırımların hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, 90 milyon TL'ye mal olan ve aynı zamanda özgün bir proje olan Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Hastanesi'nin hayırlı olmasını diledi. Açılışı yapılan yatırımların bölge ve ülke için son derece önemli yatırımlar olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, "Bu tür projeleri önemsiyorum. Çünkü bu projeler aynı zamanda bir ülkenin kalkınmışlık göstergesidir. Bu yatırımlar insanlarımızda bir öz güven oluşturmaktadır. Çünkü bu projeler insanlarla hayata geçiriliyor. Artık ülkemizde ciddi altyapı ve fiziki yatırımlar yapılmaktadır. Ancak buraları dolduracak, ruh katacak ve işlevsel hale getirecek olanlar ise yine insanlardır. Dolayısıyla çalışarak, fedakârlık yaparak ve ciddi başarılar sağlayarak bu yatırımların oluşturulmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle dört büyük yatırımımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." İfadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise, İnönü Üniversitesi'nin gelecek vizyonu ve hizmete giren yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Toplam maliyeti 100 milyon TL'yi geçen 4 önemli yatırımın açılışının gerçekleştirilmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten Çelik, "41. yaşına giren İnönü Üniversitesi kemâlât dönemini tamamlamış, bin 300'ü yabancı uyruklu 41 bin 500 öğrencisi ve 90 bin mezunuyla, bin 612'si öğretim elemanı (bunların 20'si yabancı uyrukludur) ve 6 bine yakın çalışanı ile şehrimizin, bölgemizin ve hatta ülkemizin saygın bir yükseköğretim kurumu haline geldiğini ifade ederek sözlerime başlıyorum. Üniversitemiz 14 fakülte, 5 enstitü, 1'i devlet konservatuarı olan 4 yüksekokulu, 12 meslek yüksekokulu ve aralarında bin 400 yatak kapasitesine kavuşmuş olan TÖTM'nin de yer aldığı 29 araştırma ve uygulama merkezine sahip bulunmaktadır. Üniversitemiz yürüttüğü bilimsel çalışmalarla, verdiği eğitim ve sağlık hizmetleriyle başarılı bir performans sergilediği gibi, son yıllarda hayata geçirdiği özgün sosyal sorumluluk projeleriyle de bölge ve ülke kalkınmasına destek vermektedir" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Hastanesi, Öğrenci Merkezi, Olimpik Açık Yüzme Havuzu ile Kale Su Sporları Merkezi'nin toplu açılışı yapıldı. Daha sonra Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'ne geçen konuklara öğle yemeği ikram edildi.

Toplu Açılış Töreni, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye günün anısına İnönü Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından üretilen seramik vazo takdim etmesi ile sona erdi.

Malatya’da Karaciğer Nakli Hastanesi’nin Açılışı Yapıldı

Malatya’da Karaciğer Nakli Hastanesi’nin Açılışı Yapıldı

Malatya’da Karaciğer Nakli Hastanesi’nin Açılışı Yapıldı

Malatya’da Karaciğer Nakli Hastanesi’nin Açılışı Yapıldı

Malatya’da Karaciğer Nakli Hastanesi’nin Açılışı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim