• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Malatya'da finale kalan orta öğretim projeleri belli oldu

Malatya'da finale kalan orta öğretim projeleri belli oldu
Malatya'da Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nca (TÜBİTAK) düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nda...

Malatya'da Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nca (TÜBİTAK) düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması'nda finale kalan projeler belirlendi.

Bu yıl 47'ncisi gerçekleştirilen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Sergisi, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törene Vali Süleyman Kamçı, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okunmasıyla başlayan Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Sergisi Ödül Töreni, proje etkinliği ile ilgili görsellerin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi teknolojiye dönüştüren milletlerin tarihin seyrini değiştirebileceğini belirtti. İnsanlığın umudu olacak bütün gelişmelerin bu milletlerin elinde hayat bulacağını söyleyen Kamçı, "Bu bağlamda, çağdaş dünyaya ilim ve irfan kapılarını açan bir milletin mensupları olan bizler, bilgi çağının gereği öğrenip ve öğretmekten, milletimize ve tüm insanlığa faydalı olacak projelerden asla geri kalmamalıyız." dedi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik de Türkiye'nin gelecekte ileri teknolojiler üretmesi için tüm kesimlerin kolektif hareket ederek proje kültürünü desteklemesi gerektiğini ifade etti. Çelik, şöyle devam etti: "Bunun için de okul öncesi eğitimden başlayarak ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde çocuklarımızı bilime teşvik ederek onları, muhakeme etme, problem çözme ve ezbercilikten kurtarma noktasında üzerimize düşeni mutlaka yapmalıyız. İşte üniversiteler, TÜBİTAK, bilim insanları, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, daha doğrusu toplumun tüm katmanları bu yönde çaba sarf ederek, ülkemizin geleceğini aydınlatma ve kazanma noktasında gayret göstermelidirler. Buradaki serginin, ülkemizin bilim ve teknoloji üretmesinde oldukça önemli olduğunu belirterek başarılarınızın devamını diliyorum."

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir ise "Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih ve türk dili ve edebiyatı ile değerler eğitimi ve teknolojik tasarım alanlarında ortaöğretim öğrencileri arasında araştırma projesi yarışması düzenlenmiş olup 3 gün süre ile Bölge Sergisi devam etmiştir. 100 projenin sergilendiği etkinliğe Malatya ve bölge illerinden yaklaşık olarak 11 bin kişi ziyaret etmiştir. Sergilenen 100 proje arasından 15 proje Ankara'da düzenlenecek final yarışmasına katılacaktır. Bu başarının önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Sergisi'nde başarılı olan ve Ankara finallerinde yarışmaya hak kazanan 15 projenin sahibi öğrencilere ödülleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Cihan

Malatya'da finale kalan orta öğretim projeleri belli oldu

Malatya'da finale kalan orta öğretim projeleri belli oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim