• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Malatya’da Bu Sene En Çok Ceviz Ve Badem Fidanı Dikildi

Malatya’da Bu Sene En Çok Ceviz Ve Badem Fidanı Dikildi
Malatya'da fidancılık işi ile uğraşan Sıddık Yumrutepe isimli esnaf, vatandaşların bu sene en çok ceviz ve badem fidanına rağbet gösterdiğini, kayısı...

Malatya'da fidancılık işi ile uğraşan Sıddık Yumrutepe isimli esnaf, vatandaşların bu sene en çok ceviz ve badem fidanına rağbet gösterdiğini, kayısı fidanına olan talebin ise gün geçtikçe yükseldiğini söyledi.

Ceviz ve bademin kilosunun yüksek olmasının vatandaşları bu ürünlerin fidanını almaya yönelttiğini ifade eden Yumrutepe "Vatandaşlar fiyatı yüksek olan ürünün fidanına daha çok rağbet gösteriyor. Mesela kayısının fiyatı düşük olduğu zaman çok az miktarda kayısı fidanı satıyorduk ama kayısının fiyatı yükselince vatandaşların kayısı fidanına olan talebi de arttı" dedi. Fidan dikimlerinin Şubat ayının 15'inden itibaren başladığını belirten Yumrutepe "Çok şükür satışlarımız bu sene iyi, vatandaşlarımızın talebi çok yüksek. Bu sene en çok cevize ve bademe talep oldu. Bu yüzden şu anda ceviz ve badem elimizde yok, vatandaşların talebi artık yavaş yavaş kayısıya kayıyor" diye konuştu. Fidan fiyatları hakkında da bilgiler veren esnaf Sıddık Yumrutepe "Kayısı fidanını 7.5 liradan satıyoruz. Bütün kayısı fidanlarımız bizim kendi üretimimiz, o konuda vatandaşımızın içi rahat olsun. Vişne, şeftali, kiraz, erik ve elma fidanlarımız da 7.5 liradan satılıyor. Hekimhan cevizi ve aşılı tut fidanlarımız ise 15 liradan satılıyor" ifadelerini kullandı.

Yumrutepe konuşmasında korsan fidancılığın azaldığını bu durumunda kendilerine yaradığını kaydederek "Cezalar ağırlaşınca korsan fidancılık da bitti çok şükür. Malatya'daki fidanların hemen hemen hepsi sertifikalı artık, bu da doğal olarak bizim işimize yaradı. Çünkü biz sertifikalı ürün yetiştiriyoruz, bütün fidanlarımızın kimliği var, onun için korsan fidancılığın bitmesi bize olumlu yönde etki etti" şeklinde konuştu.

Malatya’da Bu Sene En Çok Ceviz Ve Badem Fidanı Dikildi

Malatya’da Bu Sene En Çok Ceviz Ve Badem Fidanı Dikildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim